Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Blauwestad

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Blauwestad? Via onze site vind je meer informatie. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice inhoudt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook vertellen we meer over de diverse maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGroningen
GemeenteOldambt
PlaatsBlauwestad
Postcode9685
Website gemeentewww.gemeente-oldambt.nl
kant-en-klaar-maaltijden-blauwestad

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Blauwestad?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Zalm in dillesaus of Speklapje in jus. In de volgende paragraaf tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

  • Ouderen: Oudere mensen hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De producten zijn super gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
  • Jonge gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
  • Alleenstaanden: Werk, school, sport en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Blauwestad: hoe werkt dat?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Blauwestad dan heb je drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, onkosten, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

  1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
  2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Blauwestad? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
  3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt als u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-blauwestad

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna verstrekken we een lijst met populaire leveranciers van warme maaltijden in Blauwestad. Per leverancier tref je details als assortiment en de tarieven. Tik op de knop van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke leveranciers van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een overzicht met plaatselijke bedrijven. Dit kunnen zijn cateraars, supermarkten, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook organisaties in Westerlee, Scheemda en Oostwold.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Tabel met lokaal georiënteerde instanties van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Blauwestad

Ook kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

  • Bedrijven en kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
  • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met populaire leveranciers van magnetronmaaltijden in Blauwestad. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
  • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
  • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Blauwestad aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Denk aan Kipsaté met bami goreng en Hutspot met hachee.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 5 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Blauwestad.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Blauwestad?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,45).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Daarnaast is er de maaltijdservice Blauwestad. Het gaat hier om professionele keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Oldambt?
Op de website www.gemeente-oldambt.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.