Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Onnen

Wil jij vandaag nog gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Onnen? Via onze site vind je aanvullende details. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice is, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder behandelen we ook de diverse soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan instellingen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteGroningen
PlaatsOnnen
Postcode9755
Website gemeentegemeente.groningen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-onnen

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Onnen?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Hongaarse goulash, doperwten, rijst & Gebakken rijst. Hierna tref je heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

  • Senioren / bejaarden: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
  • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
  • Jongvolwassenen: Werk, hobbies en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Onnen: welke soorten zijn er?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Onnen dan zijn er in feite 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, tarieven, kwaliteit en leveropties.

  1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
  2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Onnen? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
  3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal als zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-onnen

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de volgende tabel check je een database met grote bezorgers van warme maaltijden in Onnen. Per aanbieder bekijk je uitleg over aantal maaltijden en budget. Tik op de knop van een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder tref je een lijst met lokale maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, stichtingen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook bedrijven en organisaties in Blijham, Wedde en Matsloot.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De JacobijnFelland 9 A 19753 TAHaren
Slager Traiteur Thonny TeerlingDe Vlijt 10b9781 NRBedum
Stichting WesterholmIrenelaan 19752 LSHaren
BuurtzorgKerklaan 59751 NKHaren
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
MoluksbuffetPostbus 309780 AABedum
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Woonzorgcentrum SymphonieHooiweg 189761 GREelde
Keurslager KlinkhamerHoofdweg 93B9761 ECEelde
Database met plaatselijke organisaties van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Onnen

Ook kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe van maaltijdservices voor bedrijven.

  • Bedrijven maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
  • Ook zorgorganisaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met bekende organisaties voor magnetronmaaltijden in Onnen. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
  • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
  • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd eten rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Onnen specifiek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 onderdelen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijv. Linzensoep met bleekselderij & Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 20 minuten op 125 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Onnen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Onnen?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,25. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €1,35).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Onnen. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ten derde hebben we nog de zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Groningen?
Via de uitleg op gemeente.groningen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.