Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Lettelbert

Wil jij vandaag nog kant en klaar maaltijden bestellen in Lettelbert? Aan de hand van deze site bieden we relevante info. We leggen je uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens leggen we alles uit over de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsLettelbert
Postcode9827
Website gemeentewww.westerkwartier.nl
kant-en-klaar-maaltijden-lettelbert

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Lettelbert?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een gezonde kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals maaltijden als: Aardappelpuree en/of Chili con carne, gehakt, rijst. In het gedeelte hierna lees je informatie over diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

  • Mensen op leeftijd: Senioren krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De kant-en-klaar producten zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen te beschermen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, en vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Mede door deze producten kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
  • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
  • Eenpersoonshuishoudens: Studie, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken kan dan vaak lastig zijn. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Lettelbert: welke zijn geschikt?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Lettelbert dan heb je feitelijk drie opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in assortiment, tarieven, herkomst producten en afleveropties.

  1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
  2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Lettelbert? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak om de week bij je thuisbezorgd.
  3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Erg handig wanneer u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-lettelbert

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder tref je een verzameling populaire aanbieders van warme maaltijden in Lettelbert. Per instantie bekijk je informatie als aanbod en de tarieven. Klik op de button van een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van senioren maaltijden

Hieronder bieden we een verzameling lokaal georiënteerde bedrijven. Voorbeelden zijn slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen, cateraars. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Briltil, Enumatil en Niekerk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Seniorenrestaurant Hooge HeemDe Gast 49861 BMGrootegast
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
Opsomming met regionale bedrijven van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Lettelbert

Juist bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdopties voor bedrijven.

  • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
  • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met bekende keukens voor magnetronmaaltijden in Lettelbert. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
  • Verschillende thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
  • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Lettelbert aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Zoals Gebonden kerriesoep of Ajam pangang, bami goreng.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Lettelbert.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Lettelbert?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke service werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,50. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (gemiddeld €5,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,25) en desserts (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice Lettelbert. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Westerkwartier?
Door middel van www.westerkwartier.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.