Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Bergen aan Zee

Wil je lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Bergen aan Zee? Op kantenklaarmaaltijden.com verstrekken we relevante info. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Daarbij behandelen we ook de aanwezige type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
PlaatsBergen aan Zee
Postcode1865
Website gemeentewww.bergen-nh.nl
kant-en-klaar-maaltijden-bergen-aan-zee

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Bergen aan Zee?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Kip met jus, rode bieten en krielaardappels en/of Spekpannenkoek. In onderstaand blok bekijk je verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Studeren, muziek en familie en vrienden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Bergen aan Zee: wat is het aanbod?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Bergen aan Zee dan zijn er 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder lees je meer over hoe groot het aanbod is, kosten, versheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Bergen aan Zee? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Meestal 1 of 2 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig in situatie waarbij u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-bergen-aan-zee

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het schema hierna bieden we een database met erkende aanbieders van warme maaltijden in Bergen aan Zee. Per organisatie bieden we relevante zaken zoals aanbod en vanafprijs. Druk op de knop van een instantie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bezorgservices van thuismaaltijden

In de tabel hierna verstrekken we een overzicht met plaatselijke aanbieders. Bijvoorbeeld supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook organisaties in Oterleek, Grootschermer en Driehuizen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ViVa! – De MarkeSaenehof 11862 JABergen
ViVa! – de SantmarkDe Santmark 11901 WZCastricum
De HaemstedeBeemsterlaan 61861 LHBergen
Tafeltje DekjeBinnenhof 9-111861 JWBergen
Slagerij van der PoelGeesterduin 331902 EJCastricum
Viva! – de BoogaertDe Boogaert 371901 GPCastricum
ViVa! – De CamerenLage Weide 31906 XALimmen
ViVa! – GeesterheemDokter Brugmanstraat 151911 ENUitgeest
SPAR PoldervaartHeereweg 2791873 GBGroet
Welzijn BergenHeereweg 1501871 EMSchoorl
Database met gemeentelijke leveranciers van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Bergen aan Zee

Ook zakelijke klanten kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorggroepen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze een overeenkomst met erkende organisaties voor magnetronmaaltijden in Bergen aan Zee. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd gebruiken wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Bergen aan Zee zich aan moeten houden. 150 – 200 gram groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos staat meestal een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Onder andere Pastaschotel van penne, zalm en spinazie of Sukadelapje in jus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 12 minuten op 600 – 850 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Bergen aan Zee.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Bergen aan Zee?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €1,00).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice Bergen aan Zee. Voorbeelden zijn grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Bergen Noord-Holland?
Via de info op www.bergen-nh.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.