Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Limmen

Opties achterhalen voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Limmen? Middels onze site vind je alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder vertellen we meer over de beschikbare soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje aanbieders vergelijken. Als laatste kan je ook opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeenteCastricum
PlaatsLimmen
Postcode1906
Website gemeentewww.castricum.nl
kant-en-klaar-maaltijden-limmen

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Limmen?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals eten als: Pastaschotel van penne, zalm en spinazie of Nasi goreng, quorn, satésaus. In het gedeelte hierna beschrijven we verschillende groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Mensen op leeftijd: Senioren kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor senioren is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Werk, school, hobbies en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Limmen: wat zijn de mogelijkheden?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Limmen dan bestaan er 3 opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Limmen? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel 1 of 2 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeker praktisch als u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-limmen

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

Hierna bekijk je een verzameling grote organisaties voor warme maaltijden in Limmen. Per bedrijf vind je specificaties zoals aantal maaltijden en het tarief. Tik op de button van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van opwarmmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een opsomming van plaatselijke maaltijdservices. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Driehuizen, Bergen en Schoorl.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ViVa! – De CamerenLage Weide 31906 XALimmen
BuffettenpaleisMolenlei 131921 CXAkersloot
Slagerij van der PoelGeesterduin 331902 EJCastricum
ViVa! – de SantmarkDe Santmark 11901 WZCastricum
ViVa! – StrammerzoomMozartlaan 1B1921 XCAkersloot
Tafeltje dekje CastricumPontweg Noord 41921 CBAkersloot
Zorgcirkel – AgnesRooseveltstraat 11931 VNEgmond aan Zee
Keurslagerij BurgerNieuwe Egmonderstraatweg 1-7A1934 PAEgmond aan den Hoef
Keurslager HooglandJulianaweg 311921 BDAkersloot
ViVa! – GeesterheemDokter Brugmanstraat 151911 ENUitgeest
Tabel met lokaal georiënteerde organisaties van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Limmen

Ook kantoren en bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Vaak is dit contractueel geregeld met erkende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Limmen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Limmen specifiek aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Onder andere Stroganoff du chef & Twentse gehaktbal, bloemkool, gekookte aard..

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer een half uur op 120 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Limmen.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Limmen?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €5,85. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice Limmen. Onder andere speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ook bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Castricum?
Via de info op www.castricum.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.