Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Castricum

Direct mogelijkheden bekijken voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Castricum? Op deze pagina check je alle belangrijke aspecten. We leggen je uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer leggen we alles uit over de beschikbare type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij zakelijke mogelijkheden bekijken. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteCastricum
PlaatsCastricum
Postcode1902
Website gemeentewww.castricum.nl
kant-en-klaar-maaltijden-castricum

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Castricum?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals eten als: Donkey Kicks Chicken en/of Kalkoenmedaillons in saus. In onderstaande tekst check je diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Werk, de sportschool en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Castricum: welke soorten zijn er?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Castricum dan heb je drie opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, prijzen, herkomst producten en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Castricum? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Dikwijls wekelijks of om de week aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Erg handig op het moment dat het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-castricum

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna bekijk je een verzameling populaire leveranciers van warme maaltijden in Castricum. Per instantie vind je praktische info zoals het huidige assortiment en het tarief. Tik op de button van een leverancier om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van thuismaaltijden

Hierna verstrekken we een verzameling gemeentelijke instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars. Op deze site vind je ook leveranciers in Hollands Kroon, Den Helder en Alkmaar.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij van der PoelGeesterduin 331902 EJCastricum
Tafeltje dekje CastricumPontweg Noord 41921 CBAkersloot
ViVa! – de SantmarkDe Santmark 11901 WZCastricum
Viva! – de BoogaertDe Boogaert 371901 GPCastricum
BuffettenpaleisMolenlei 131921 CXAkersloot
Keurslager HooglandJulianaweg 311921 BDAkersloot
ViVa! – StrammerzoomMozartlaan 1B1921 XCAkersloot
Zorgcirkel – AgnesRooseveltstraat 11931 VNEgmond aan Zee
ViVa! – GeesterheemDokter Brugmanstraat 151911 ENUitgeest
ViVa! – De CamerenLage Weide 31906 XALimmen
Schema met lokale organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Castricum

Met name ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel hebben ze een overeenkomst met bekende bezorgers van magnetronmaaltijden in Castricum. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Castricum aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een reguliere maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Denk aan Kipsaté met bami goreng en Gebakken krieltjes.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 500 – 650 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Castricum.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Castricum?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,55. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,25) en desserts (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Castricum. Onder andere grootschalige keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Castricum?
Via de info op www.castricum.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Akersloot
 • Limmen
 • de Woude