Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Hollands Kroon

Zoek jij opties voor kant en klaar maaltijden bestellen in Hollands Kroon? Via deze website verstrekken we alles wat je moet weten. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice is, en voor wie het geschikt is. Verder gaan we verder in op de beschikbare gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar de veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsHollands Kroon
Postcode1761
Website gemeentewww.hollandskroon.nl
kant-en-klaar-maaltijden-hollands-kroon

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Hollands Kroon?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals eten als: Zalmfilet in botersaus en Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus. In het gedeelte hierna bekijk je diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Bejaarden: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: Studeren, sport en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Hollands Kroon: welke soorten zijn er?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Hollands Kroon dan bestaan er 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk soort gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over aanbod, kosten, herkomst producten en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Hollands Kroon? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig indien zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-hollands-kroon

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna tref je een database met professionele organisaties voor warme maaltijden in Hollands Kroon. Per leverancier check je uitleg over aantal maaltijden en het tarief. Klik op een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdservices van bezorgmaaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale instanties. Onder andere slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook aanbieders in Drechterland, Heerhugowaard en Langedijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij KramerMolenvaart 311761 AAAnna Paulowna
Wonen Plus WelzijnLoggersplein 11771 CEWieringerwerf
De ZandsteeWilhelminastraat 11756 THt Zand
SPAR NielsenKeinsmerweg 301756 AGt Zand
Maaltijdservice HAPFazantstraat 71771 CPWieringerwerf
LelyparkLelypark 11771 CAWieringerwerf
NoorderlichtParklaan 411777 BAHippolytushoef
Stichting WelzijnsvoorzieningenMering 711777 DHHippolytushoef
Wonen Plus WelzijnVreedenhoff 641761 BRAnna Paulowna
Eet-idee MaaltijdserviceDe Langering 11E1761 ASAnna Paulowna
Schema met lokaal georiënteerde leveranciers van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Hollands Kroon

Ook kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met landelijke aanbieders van magnetronmaaltijden in Hollands Kroon. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Hollands Kroon in Nederland aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Spitskoolschotel en aardappelpuree of Javaanse kip, rijst met doperwten, gr. kruiden.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 12 minuten op 550 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Hollands Kroon.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Hollands Kroon?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,50) en toetje (vanaf €1,40).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice Hollands Kroon. Voorbeelden zijn grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Hollands Kroon?
Via de info op www.hollandskroon.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hippolytushoef
 • Middenmeer
 • Slootdorp
 • Kreileroord
 • Haringhuizen
 • Wieringerwerf
 • Barsingerhorn
 • Kolhorn
 • Wieringerwaard
 • Breezand
 • Anna Paulowna
 • Den Oever
 • Westerland
 • Zijdewind
 • t Veld
 • Oude Niedorp
 • Nieuwe Niedorp
 • Lutjewinkel
 • Winkel