Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Langedijk

Zoek jij opties voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Langedijk? Op kantenklaarmaaltijden.com verstrekken we een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder behandelen we ook de diverse soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdservices vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteLangedijk
PlaatsLangedijk
Postcode1722
Website gemeentewww.gemeentelangedijk.nl
kant-en-klaar-maaltijden-langedijk

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Langedijk?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Snijbonen met een kipfilet en Pastaschotel met spinazie. In het gedeelte hierna vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Via speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, gemalen, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: School, werken, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Langedijk: welke soorten zijn er?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Langedijk dan zijn er drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, onkosten, smaak en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Langedijk? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans per box van 6 gerechten afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Een uitkomst als zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-langedijk

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna bekijk je een lijst met grote organisaties voor warme maaltijden in Langedijk. Per organisatie bieden we specificaties zoals assortiment en vanafprijs. Druk op de button van een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder tref je een overzicht met plaatselijke aanbieders. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Medemblik, Hoorn en Heerhugowaard.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Catering LangedijkReiger 491722 DSZuid-Scharwoude
Stichting Wonen Plus WelzijnDorpsstraat 6101723 HJNoord-Scharwoude
SPAR MaaltijdserviceBurg. Hoogenboomlaan 331718 BHHoogwoud
Wilgaerden – ZandhoveSpanbroekerweg 1681715 GVSpanbroek
Keurslager van ZoonenTrambaan 711733 AXNieuwe Niedorp
Keurslager KlaverDorpsstraat 5501723 HHNoord-Scharwoude
De TrambaanKoperwiek 301733 BANieuwe Niedorp
Wonen Plus WelzijnWatersnip 721733 BGNieuwe Niedorp
Wonen Plus WelzijnPlatte Ven 1031723 APNoord-Scharwoude
BuitenzorgDokter Wilminkstraat 1431722 XRZuid-Scharwoude
Opsomming met lokaal georiënteerde bedrijven van bezorgmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Langedijk

Ook bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire aanbieders van magnetronmaaltijden in Langedijk. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Langedijk normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Champignonsoep of Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst de maaltijd ongeveer een half uur op 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Langedijk.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Langedijk?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,60. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,45. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice Langedijk. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Langedijk?
Via www.gemeentelangedijk.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij bestaan er andere regelingen via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Sint Pancras
 • Koedijk
 • Oudkarspel
 • Noord-Scharwoude
 • Zuid-Scharwoude
 • Broek op Langedijk