Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Heerhugowaard

Wil jij vandaag nog lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Heerhugowaard? Hieronder tref je alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor wie het geschikt is. Ook behandelen we ook de verschillende type maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Tevens kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
PlaatsHeerhugowaard
Postcode1703
Website gemeentewww.heerhugowaard.nl
kant-en-klaar-maaltijden-heerhugowaard

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Heerhugowaard?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Lamsvlees in rozemarijnsaus of Slavink in jus met stamppot snijbonen. In onderstaande tekst tref je heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De maaltijden zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, zoutarm, gemalen, lactosevrij, en diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: School, werken, de sportschool en vrienden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Heerhugowaard: welke soorten zijn er?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Heerhugowaard dan bestaan er 3 varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, financiën, kwaliteit en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Heerhugowaard? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. De oplossing wanneer het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-heerhugowaard

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling populaire keukens voor warme maaltijden in Heerhugowaard. Per leverancier bieden we details als het actuele aanbod en vanafprijs. Klik op de knop van een instelling om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdservices van opwarmmaaltijden

Hieronder vind je een weergave van lokaal georiënteerde bedrijven. Bijvoorbeeld supermarkten, slagerijen, stichtingen, cateraars, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Stede Broec, Koggenland en Hoorn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De Pieter Raat StichtingDolomiet 21703 DXHeerhugowaard
Wilgaerden – De HorstenburghDorpsstraat 1041713 HLObdam
Wonen Plus WelzijnRozenlaan 21702 TGHeerhugowaard
BuurtzorgHortensialaan 1641702 KJHeerhugowaard
Keurslager van EgmondHerenweg 361715 EHSpanbroek
Koken met LiefdeZeldenruststraat 31704 BRHeerhugowaard
Wilgaerden – ZandhoveSpanbroekerweg 1681715 GVSpanbroek
SPAR MaaltijdserviceBurg. Hoogenboomlaan 331718 BHHoogwoud
Eetwinkel GroenMiddenweg 5521704 BPHeerhugowaard
ViVa! – Forum IIStationsplein 391703 WDHeerhugowaard
Overzicht met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Heerhugowaard

Juist bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand behandelen we diverse opties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als werkgever wil je dan graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met grote bezorgers van magnetronmaaltijden in Heerhugowaard. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Heerhugowaard in de regel aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. O.a. Kabeljauw in kruidensaus & Rundergehakt, witlof, aardappelpuree.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 110 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Heerhugowaard.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Heerhugowaard?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,40) en toetje (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice Heerhugowaard. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Heerhugowaard?
Via www.heerhugowaard.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.