Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Drechterland

Wil je alles weten over gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Drechterland? Via onze site bekijk je relevante info. We leggen je uit wat een maaltijdservice inhoudt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Eveneens bespreken we de beschikbare gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteDrechterland
PlaatsDrechterland
Postcode1616
Website gemeentewww.drechterland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-drechterland

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Drechterland?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Sperziebonen & Venkelsoep met dille. In onderstaande tekst tref je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen: 70-plussers hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De gerechten zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, en vetarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: Studeren, de fitness en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er zitten lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Drechterland: wat is het aanbod?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Drechterland dan heb je feitelijk 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke type maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, kosten, versheid en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Drechterland? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Zeer geschikt op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-drechterland

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bekijk je een database met grote aanbieders van warme maaltijden in Drechterland. Per leverancier check je uitleg over het actuele aanbod en het tarief. Klik op de knop van een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema check je een overzicht met lokale instellingen. Onder andere zorginstellingen, slagerijen, cateraars, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook aanbieders in Enkhuizen, Stede Broec en Medemblik.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
BuurtzorgAstronautenweg 10A1622 DAHoorn
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
Keurslager de MeijerGrote Beer 51622 ESHoorn
Wilgaerden – WesterhavenAchterom 11621 KPHoorn
Eethuys LindendaelKoepoortsweg 351624 ABHoorn
Omring – Het BakenNieuwe Steen 361625 HVHoorn
Omringrestaurant AndijkSorghvlietlaan 501619 XCAndijk
Wilgaerden – Oôs StekkieRaadhuisplein 921616 AXHoogkarspel
Overzicht met plaatselijke bedrijven van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Drechterland

Met name ook bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met bekende keukens voor magnetronmaaltijden in Drechterland. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Drechterland in Nederland aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijv. Braadworst in jus en Zalmfilet in zoete mosterdsaus.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Drechterland.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Drechterland?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice Drechterland. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Drechterland?
Via de uitleg op www.drechterland.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Schellinkhout
 • Oosterblokker
 • Westwoud
 • Hoogkarspel
 • Oosterleek
 • Wijdenes
 • Hem
 • Venhuizen