Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Alkmaar

Wil je alles weten over kant en klaar maaltijden bestellen in Alkmaar? Hieronder lees je aanvullende details. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor wie het geschikt is. Daarbij behandelen we ook de actuele soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
PlaatsAlkmaar
Postcode1815
Website gemeentewww.alkmaar.nl
kant-en-klaar-maaltijden-alkmaar

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Alkmaar?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een gezonde kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip kerrie ananas met risotto en/of Thaise gestoofde vis, soja en chinese bami. In de volgende paragraaf tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Oudere mensen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Studeren, hobby’s en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Alkmaar: waar kan ik uit kiezen?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Alkmaar dan heb je eigenlijk 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, budget, houdbaarheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Alkmaar? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeker praktisch indien u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-alkmaar

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna bieden we een overzicht met erkende bedrijven voor warme maaltijden in Alkmaar. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Druk op de knop van een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van magnetronmaaltijden

In het schema hierna bieden we een verzameling lokaal georiënteerde bezorgservices. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten, stichtingen, slagerijen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook organisaties in Langedijk, Schagen en Den Helder.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurants Stichting NiKoPrins Alexanderstraat 251814 XKAlkmaar
Alkcare – ‘t RekerheemHof van Luxemburg 631825 TCAlkmaar
Slagerij LouterN.G. Piersonstraat 531814 VBAlkmaar
Stichting NiKoAlbertina Agnesstraat 201814 MDAlkmaar
Warme maaltijdvoorziening De HofstaeteDaalmeereiland 401827 KXAlkmaar
BuurtzorgBergerweg 80A1817 BKAlkmaar
Keurslager GrootJohanna Naberstraat 551827 LBAlkmaar
Alkcare – De OldeburghHerenweg 911829 ACAlkmaar
Zorgcirkel – De HoeverstaeteTerborchhof 11816 LVAlkmaar
Keurslager GrootVan Ostadelaan 2761816 JHAlkmaar
Database met regionale aanbieders van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Alkmaar

Ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder lichten we enkele situaties toe van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als werkgever wil je dan graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met bekende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Alkmaar. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een lekkere en voedzame maaltijd eten rond half 6 in de avond.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Alkmaar de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een gerecht wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen zijn er de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. O.a. Gegrilde kippenbout, groentemix, aardappelpuree en Kippenbout in jus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Alkmaar.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Alkmaar?
De tarieven van maaltijden aan huis kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,90. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,10. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,75) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice Alkmaar. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Alkmaar?
Aan de hand van www.alkmaar.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Stompetoren
 • Oudorp
 • Driehuizen
 • Zuidschermer
 • Grootschermer
 • Oterleek
 • Schermerhorn
 • Ursem
 • Markenbinnen
 • Starnmeer
 • Noordeinde
 • Graft
 • De Rijp
 • Oost-Graftdijk
 • West-Graftdijk