Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Schagen

Opties achterhalen voor kant en klaar maaltijden bestellen in Schagen? Op kantenklaarmaaltijden.com tref je meer informatie. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook bespreken we de aanwezige maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteSchagen
PlaatsSchagen
Postcode1741
Website gemeentewww.schagen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-schagen

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Hoe werkt de maaltijdservice in Schagen?

Houd je niet van koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een verse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals maaltijden als: Bami goreng speciaal, kip in satésaus of Boerenkipfilet schotel. Hierna benoemen we heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De kant-en-klaar producten zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Families: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, hobby’s en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Schagen: welke soorten zijn er?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Schagen dan zijn er in feite 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, budget, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Schagen? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing wanneer u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-schagen

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In onderstaand schema bekijk je een database met populaire leveranciers van warme maaltijden in Schagen. Per leverancier check je details als aantal maaltijden en de tarieven. Klik op de button van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor senioren maaltijden

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokaal georiënteerde instellingen. Bijvoorbeeld slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Hoorn, Drechterland en Opmeer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLoet 101741 BPSchagen
MagnushofJacob Ruijsdaellaan 301741 KWSchagen
Keurslager BroersenRijdersstraat 871735 GBHet Veld
Wonen Plus WelzijnWatersnip 721733 BGNieuwe Niedorp
WPWZijperweg 141742 NESchagen
Keurslager BlaauboerGedempte Gracht 321741 GCSchagen
SPAR de VogelDorpstraat 36-381746 ADDirkshorn
Graag Gedaan Tafeltje DekjeHornhoeve 11746 BCDirkshorn
De BronKogerlaan 36A1741 DASchagen
Stichting Wonen Plus WelzijnTorenstraat 1A1741 CBSchagen
Weergave met lokaal georiënteerde leveranciers van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Schagen

Ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met landelijke organisaties voor magnetronmaaltijden in Schagen. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen een verse en gezonde maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Schagen de basis aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Koolvis, broccoli, kruidenpuree of Minestrone maaltijdsoep.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 12 minuten op 600 – 850 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Schagen.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Schagen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €1,15).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ook is er de maaltijdservice Schagen. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Schagen?
Via de uitleg op www.schagen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Callantsoog
 • Oudesluis
 • t Zand
 • Petten
 • Burgerbrug
 • Sint Maartensvlotbrug
 • Sint Maartensbrug
 • Schagerbrug
 • Warmenhuizen
 • Tuitjenhorn
 • Dirkshorn
 • Waarland
 • Sint Maarten