Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Opmeer

Zoek je een leverancier voor kant en klaar maaltijden bestellen in Opmeer? Hieronder bekijk je alles wat je moet weten. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder gaan we dieper in op de verschillende gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Als laatste kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteOpmeer
PlaatsOpmeer
Postcode1716
Website gemeentewww.opmeer.nl
kant-en-klaar-maaltijden-opmeer

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Opmeer?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals maaltijden als: Broccoli rollade schotel en/of Javaanse rund.stoof met kokos en gekruide rijst. In onderstaand blok vind je meerdere segmenten Nederlanders die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren: 75-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn gemalen, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Families met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studeren, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Opmeer: waar kan ik uit kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Opmeer dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in assortiment, onkosten, versheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Opmeer? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. In de regel per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Ideaal als het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-opmeer

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het schema hierna tref je een weergave van erkende bezorgers van warme maaltijden in Opmeer. Per bezorgservice vind je praktische info zoals het actuele aanbod en de prijzen. Selecteer een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van thuismaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een database met regionale aanbieders. Bijvoorbeeld cateraars, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook leveranciers in Koggenland, Medemblik en Drechterland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Wilgaerden – ZandhoveSpanbroekerweg 1681715 GVSpanbroek
Wonen Plus WelzijnPlatte Ven 1031723 APNoord-Scharwoude
Keurslager van EgmondHerenweg 361715 EHSpanbroek
Wilgaerden – De HorstenburghDorpsstraat 1041713 HLObdam
Keurslager KlaverDorpsstraat 5501723 HHNoord-Scharwoude
BuitenzorgDokter Wilminkstraat 1431722 XRZuid-Scharwoude
Stichting Wonen Plus WelzijnDorpsstraat 6101723 HJNoord-Scharwoude
Keurslager van ZoonenTrambaan 711733 AXNieuwe Niedorp
Catering LangedijkReiger 491722 DSZuid-Scharwoude
SPAR MaaltijdserviceBurg. Hoogenboomlaan 331718 BHHoogwoud
Weergave met lokale bedrijven van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Opmeer

Ook kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met grote leveranciers van magnetronmaaltijden in Opmeer. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Opmeer in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Hutspot met runderhachee en Linzensoep met bleekselderij.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 110 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 600 – 850 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Opmeer.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Opmeer?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Opmeer. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ook zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Opmeer?
Door middel van www.opmeer.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Aartswoud
 • Hoogwoud
 • Spanbroek
 • De Weere