Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden IJsselstein

Direct mogelijkheden bekijken voor kant en klaar maaltijden bestellen in IJsselstein? Via deze website tref je alles wat je moet weten. We vertellen je wat een maaltijdservice inhoudt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens bespreken we de aanwezige type gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar bedrijven vergelijken. Tevens kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteIJsselstein
PlaatsIJsselstein
Postcode3401
Website gemeentewww.ijsselstein.nl
kant-en-klaar-maaltijden-ijsselstein

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in IJsselstein?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Zoals maaltijden als: Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie of Kipragout champignons. Hierna check je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Studeren, sport en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in IJsselstein: waar kan ik uit kiezen?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in IJsselstein dan heb je 3 opties om uit te kiezen: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, prijzen, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in IJsselstein? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Erg handig als u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-ijsselstein

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema verstrekken we een database met professionele bezorgers van warme maaltijden in IJsselstein. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig uitleg over aantal maaltijden en de prijzen. Selecteer een leverancier om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van thuismaaltijden

In het schema hieronder check je een database met kleinschalige bezorgservices. Bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, stichtingen, slagerijen. Op dit platform vind je ook organisaties in Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting PulseBenschopperweg 3423401 BZIJsselstein
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
Maaltijdvoorziening De Lange WeiRembrandthof 853372 XVHardinxveld-Giessendam
Cateringservice De GelegenheidLelystraat 35 b3364 AHSliedrecht
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Vecht en IJssel – EwoudJan van der Heydenweg 23401 RHIJsselstein
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Leon Donker CateringMerianweg 53401 MRIJsselstein
Keurslager StekelenburgDe Biezen 153401 GDIJsselstein
Schema met plaatselijke leveranciers van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in IJsselstein

Met name ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Organisaties laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls werken ze samen met erkende bezorgers van magnetronmaaltijden in IJsselstein. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd eten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in IJsselstein aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent normaal gesproken 3 elementen. In de basis zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Jonge kabeljauw in roomsaus & Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 100 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Vaak warm je het op in ongeveer 4 tot 8 minuten op 550 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in IJsselstein.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in IJsselstein?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €6,55. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,70) en nagerecht (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice IJsselstein. Het betreft professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook bestaan er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente IJsselstein?
Via de info op www.ijsselstein.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.