Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Katwijk

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Katwijk? Op kantenklaarmaaltijden.com vind je een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice precies is, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij vertellen we meer over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteKatwijk
PlaatsKatwijk
Postcode2224
Website gemeentewww.katwijk.nl
kant-en-klaar-maaltijden-katwijk

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Katwijk?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals eten als: Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst of Klapstuk met hutspot. In de box hieronder bekijk je heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Ouderen: Ouderen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, glutenvrij, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Katwijk: hoe werkt dat?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Katwijk dan zijn er drie opties om uit te kiezen: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, financiën, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Katwijk? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel 1 of 2 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal als u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-katwijk

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna vind je een overzicht met bekende aanbieders van warme maaltijden in Katwijk. Per organisatie doorzoek je eenvoudig praktische info zoals het type maaltijden en de prijzen. Tik op de button van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van senioren maaltijden

In de tabel hierna tref je een overzicht met gemeentelijke bedrijven. Bijvoorbeeld stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, cateraars, slagerijen. Op deze site vind je ook organisaties in Heemstede, Haarlemmermeer en Hillegom.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Aangenaam VerzorgdZonnebloemstraat 242223 VCKatwijk
Keurslager de MooyAnjelierenstraat 392231 GTRijnsburg
Tafeltje Dekje KatwijkSchimmelpenninckstraat 102221 EPKatwijk
Keurslager OwelHoornesplein 1212221 BEKatwijk aan Zee
Slagerij TimmersBroekweg 22235 BJValkenburg
BuurtzorgMeeuwenlaan 412225 PEKatwijk
Verpleeghuis DuinstedeDeijlerweg 2082241 ALWassenaar
SMO – Open EettafelHillenaarlaan 182241 HXWassenaar
DSV verzorgd levenPrins Hendrikkade 1572225 JTKatwijk
Keurslager VooysKoninginneweg 592225 HJKatwijk aan Zee
Opsomming met gemeentelijke instanties van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Katwijk

Juist bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hierna lichten we enkele situaties toe van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met populaire bedrijven voor magnetronmaaltijden in Katwijk. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Katwijk in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Rundergehaktballetjes in saus & Stamppot zuurkool.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 110 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 550 – 750 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Katwijk.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Katwijk?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,55. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €6,00. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,75) en nagerecht (vanaf €1,25).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice Katwijk. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Katwijk?
Via www.katwijk.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Valkenburg
 • Rijnsburg