Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Leidschendam-Voorburg

Wil je kant en klaar maaltijden bestellen in Leidschendam-Voorburg? Hieronder lees je aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice is, en voor wie het geschikt is. Eveneens behandelen we ook de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdservices vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
PlaatsLeidschendam-Voorburg
Postcode2264
Website gemeentewww.leidschendam-voorburg.nl
kant-en-klaar-maaltijden-leidschendam-voorburg

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Hoe werkt de maaltijdservice in Leidschendam-Voorburg?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals maaltijden als: Gebonden rundvleessoep en/of Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst. In de volgende paragraaf beschrijven we verschillende groepen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Ouderen: Oudere mensen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De gerechten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen te beschermen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en diabetes, vetarm, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, sport en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Leidschendam-Voorburg: waar kan ik uit kiezen?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Leidschendam-Voorburg dan heb je eigenlijk drie varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: assortiment, prijs, smaak en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Leidschendam-Voorburg? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing wanneer u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-leidschendam-voorburg

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met bekende organisaties voor warme maaltijden in Leidschendam-Voorburg. Per bezorgservice tref je specificaties zoals het huidige assortiment en budget. Tik op de knop van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder check je een verzameling gemeentelijke instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, supermarkten, cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook aanbieders in Hillegom, Noordwijk en Wassenaar.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Versmarkt VreeburgDuivenvoorde 3842261 ASLeidschendam
Woonzorgcentrum Vredenburchvan Vredenburchplantsoen 12282 SKRijswijk
Chef ManusKortenaerlaan 24-422253 TJVoorschoten
Topaz – ForeschateRouboslaan 12252 TMVoorschoten
Woonzorgcentrum SteenvoordeGeneraal Spoorlaan 622285 CHRijswijk
WZH – De SonneruyterSonnenburghlaan 42275 ARVoorburg
Welzijn RijswijkDoctor H.J. van Mooklaan 12286 BARijswijk
Restaurant Careyn De ArkHerenstraat 852291 BDWateringen
Woonzorgcentrum De MantelKlaverweide 542272 BVVoorburg
WZH – SchoorwijckZaagmolenstraat 962265 WZLeidschendam
Weergave met regionale bedrijven van bezorgmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Leidschendam-Voorburg

Ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van magnetronmaaltijden in Leidschendam-Voorburg. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Leidschendam-Voorburg aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Foe yong hai en Kippenbout à la bonne femme.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 110 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Leidschendam-Voorburg.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Leidschendam-Voorburg?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,75. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en dessert (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice Leidschendam-Voorburg. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Leidschendam-Voorburg?
Op de website www.leidschendam-voorburg.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Leidschendam
 • Voorburg