Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Wassenaar

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor kant en klaar maaltijden bestellen in Wassenaar? Hieronder tref je alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Daarbij gaan we verder in op de huidige soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteWassenaar
PlaatsWassenaar
Postcode2242
Website gemeentewww.wassenaar.nl
kant-en-klaar-maaltijden-wassenaar

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Wassenaar?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals eten als: Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen en Chili con carne met rundergehakt en witte rijst. In het gedeelte hierna benoemen we allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Wassenaar: wat moet ik kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Wassenaar dan bestaan er 3 keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, kosten, bewaaradviezen en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Wassenaar? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Een uitkomst wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-wassenaar

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder bieden we een overzicht met bekende organisaties voor warme maaltijden in Wassenaar. Per organisatie tref je specificaties zoals assortiment en vanafprijs. Klik op de button van een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke instanties van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder bekijk je een lijst met regionale bezorgservices. Onder andere stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Haarlemmermeer, Lisse en Noordwijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SMO WassenaarVan Heeckerenstraat 22242 GXWassenaar
Topaz – ForeschateRouboslaan 12252 TMVoorschoten
SMO – Open EettafelHillenaarlaan 182241 HXWassenaar
Verpleeghuis DuinstedeDeijlerweg 2082241 ALWassenaar
Chef ManusKortenaerlaan 24-422253 TJVoorschoten
Gewoon Lekker ThuisBachlaan 212252 NBVoorschoten
Versmarkt VreeburgDuivenvoorde 3842261 ASLeidschendam
WZH – SchoorwijckZaagmolenstraat 962265 WZLeidschendam
BuurtzorgSchoolstraat 1742252 CNVoorschoten
Keurslager GroeneveldLuifelbaan 262242 KVWassenaar
Tabel met gemeentelijke bedrijven van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Wassenaar

Ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder sommen we enkele voorbeelden op van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met professionele organisaties voor magnetronmaaltijden in Wassenaar. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Wassenaar in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijv. Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes en Rode bieten met een speklap en jus.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 600 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Wassenaar.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Wassenaar?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,70. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €5,85. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,70) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Wassenaar. Onder andere grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Wassenaar?
Via de uitleg op www.wassenaar.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij heb je soms ook recht op zorg die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.