Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Lopik

Direct mogelijkheden bekijken voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Lopik? Op kantenklaarmaaltijden.com bekijk je tips en adviezen. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice inhoudt, en voor wie het geschikt is. Daarbij gaan we dieper in op de aanwezige maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteLopik
PlaatsLopik
Postcode3411
Website gemeentewww.lopik.nl
kant-en-klaar-maaltijden-lopik

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Lopik?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals gerechten als: Kip tikka masala, kruidenrijst met doperwten & Snijbonen met een kipfilet. Hierna beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Studeren, muziek en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Lopik: waar kan ik uit kiezen?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Lopik dan heb je eigenlijk drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, prijs, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Lopik? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaal om de week aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt indien het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-lopik

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna vind je een verzameling landelijke organisaties voor warme maaltijden in Lopik. Per organisatie verstrekken we specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Kies een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met lokaal georiënteerde instellingen. Denk dan aan supermarkten, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Sliedrecht, Molenlanden en Giessenlanden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
Vecht en IJssel – EwoudJan van der Heydenweg 23401 RHIJsselstein
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
Database met kleinschalige leveranciers van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Lopik

Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende bezorgers van magnetronmaaltijden in Lopik. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Lopik de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aard. en Kipsaté met bami goreng.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Lopik.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Lopik?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice Lopik. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Lopik?
Aan de hand van www.lopik.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Polsbroek
 • Jaarsveld
 • Lopikerkapel
 • Benschop