Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Oegstgeest

Opties achterhalen voor kant en klaar maaltijden bestellen in Oegstgeest? Middels onze site check je een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij behandelen we ook de diverse gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdservices vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
PlaatsOegstgeest
Postcode2342
Website gemeentewww.oegstgeest.nl
kant-en-klaar-maaltijden-oegstgeest

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Oegstgeest?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Gestoofde prei of Broccoli kaassaus. In de box hieronder bekijk je voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aangemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, en natriumarm, vetarm, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden wisselen elkaar snel af. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Werk, hobbies en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Oegstgeest: welke soorten zijn er?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Oegstgeest dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met aanbod, financiën, houdbaarheid en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Oegstgeest? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Doorgaans elke 2 weken bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Ideaal in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-oegstgeest

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema check je een lijst met landelijke keukens voor warme maaltijden in Oegstgeest. Per leverancier check je specificaties zoals het type maaltijden en de prijzen. Druk op de button van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna tref je een weergave van regionale bezorgservices. Dat zijn bijv. zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Westland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Kempenaerstraat 9c2341 GEOegstgeest
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
Gemiva SVG – RustenborchApollolaan 3842341 AWOegstgeest
VerboonDa Costastraat 22321 ANLeiden
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
Keurslager PestelWinkelhof 972353 TLLeiderdorp
ActiViteCor Gordijnsingel 82353 GBLeiderdorp
Weergave met lokale bezorgservices van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Oegstgeest

Ook kantoren en bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna lichten we enkele situaties toe van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bedrijven voor magnetronmaaltijden in Oegstgeest. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen een verse en gezonde maaltijd nemen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Oegstgeest specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat meestal een tabel met de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een gerecht kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste zijn er de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Zoals Gestoomde zalm, broccoli, gekookte aard. of Gehakt in kappertjessaus.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 5 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Oegstgeest.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Oegstgeest?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en nagerecht (vanaf €1,50).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice Oegstgeest. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Oegstgeest?
Op de website www.oegstgeest.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.