Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Roermond

Wil jij vandaag nog lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Roermond? Aan de hand van deze site check je een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en wie er gebruik van kan maken. Verder vertellen we meer over de huidige soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook instellingen vergelijken. Tevens kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioLimburg
GemeenteRoermond
PlaatsRoermond
Postcode6041
Website gemeentewww.roermond.nl
kant-en-klaar-maaltijden-roermond

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Roermond?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals gerechten als: Varkensvlees in satésaus met nasi goreng of Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree. In onderstaande tekst benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De etenswaren zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen zijn voedzame gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij, en vetarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Studie, sport en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Roermond: welke zijn geschikt?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Roermond dan heb je eigenlijk drie keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, onkosten, houdbaarheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Roermond? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls om de week aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal wanneer u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-roermond

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna vind je een weergave van erkende aanbieders van warme maaltijden in Roermond. Per instantie bieden we praktische info zoals aanbod en het tarief. Tik op de button van een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor opwarmmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling lokale organisaties. Bijvoorbeeld supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Peel en Maas, Weert en Cranendonck.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij RoefsKerkplein 336039 GCStramproy
Alle SmakenBurgemeester Beerenbroekstraat 346043 ACRoermond
Ut OpsjupperkePrinses Beatrixstraat 156039 CGStramproy
Stichting Tafeltje-Dek-JePopulierenstraat 86031 XSNederweert
Kwaliteitsslagerij WolfhagenHoofdstraat 256051 AJMaasbracht
De ZorggroepWesthoven 6946042 NVRoermond
BuurtzorgWilhelminalaan 6a6051 BJMaasbracht
Slagerij BeulenMarkt 46074 BBMelick
BuurtzorgBeekweg 26042 JJRoermond
Proteion – RoncalliOranjelaan 796042 BCRoermond
Overzicht met lokaal georiënteerde leveranciers van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Roermond

Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna lichten we enkele situaties toe van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak werken ze samen met grote organisaties voor magnetronmaaltijden in Roermond. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kinderen kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Roermond normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 aspecten. Om te beginnen zijn er de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Onder andere Stamppot boerenkool met worst of Rode bieten met een speklap en jus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Roermond.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Roermond?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,60. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice Roermond. Onder andere professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tenslotte bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Roermond?
Via de uitleg op www.roermond.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Herten
 • Swalmen