Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Noordwolde

Zoek jij opties voor kant en klaar maaltijden bestellen in Noordwolde? Op deze pagina bieden we een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor wie het geschikt is. Evenzeer vertellen we meer over de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNoordwolde
Postcode8391
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
kant-en-klaar-maaltijden-noordwolde

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Noordwolde?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Spaghetti met broccoli & Hindoestaans lamsvlees, komijn en pilav rijst. Hierna lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 75-plussers hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, de sportschool en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Noordwolde: welke soorten zijn er?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Noordwolde dan heb je eigenlijk 3 opties om uit te kiezen: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Noordwolde? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Erg handig als u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-noordwolde

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een database met landelijke aanbieders van warme maaltijden in Noordwolde. Per bedrijf bieden we details als assortiment en de kosten. Klik op de knop van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een weergave van lokaal georiënteerde instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen, stichtingen, cateraars. Op deze site vind je ook organisaties in Wilhelminaoord, Doldersum en Oosterstreek.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
Tabel met regionale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Noordwolde

Ook zakelijke klanten kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met grote bezorgers van magnetronmaaltijden in Noordwolde. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. Kinderen kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Noordwolde normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket staat meestal een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een normale kant en klaar maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Onder andere Kalkoenfiletlapje, doperwten, rijst of Babi pangang.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Noordwolde.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Noordwolde?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,00. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,40) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice Noordwolde. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Weststellingwerf?
Via de info op www.weststellingwerf.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.