Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Oosterstreek

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Oosterstreek? Via deze website tref je tips en adviezen. We leggen je uit wat een maaltijdservice precies is, en wie er gebruik van kan maken. Tevens bespreken we de huidige soorten gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan zakelijke mogelijkheden bekijken. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsOosterstreek
Postcode8388
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
kant-en-klaar-maaltijden-oosterstreek

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Check de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Oosterstreek?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals gerechten als: Hachee met rodekool en witte rijst & Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen. Hierna benoemen we heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren: Oudere mensen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor veel diëten en allergieën is wat opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aangemalen, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Studeren, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Oosterstreek: wat zijn de mogelijkheden?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Oosterstreek dan zijn er 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type gerecht heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, budget, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Oosterstreek? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Gewoonlijk 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst indien u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-oosterstreek

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder tref je een weergave van erkende aanbieders van warme maaltijden in Oosterstreek. Per instantie doorzoek je eenvoudig uitleg over aanbod en de prijzen. Tik op de button van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van bezorgmaaltijden

Hierna bekijk je een database met plaatselijke bedrijven. Onder andere stichtingen, cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op dit platform vind je ook leveranciers in Frederiksoord, Nijensleek en Doldersum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
Schema met regionale aanbieders van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Oosterstreek

Juist bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Oosterstreek. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Oosterstreek specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Het avondeten bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijv. Kipfilet in jus of Kipsaté met bami goreng.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 550 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Oosterstreek.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Oosterstreek?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €6,35. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,75) en/of een toetje na (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice Oosterstreek. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Weststellingwerf?
Via www.weststellingwerf.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.