Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Alblasserdam

Wil je kant en klaar maaltijden bestellen in Alblasserdam? Via onze site vind je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder behandelen we ook de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
PlaatsAlblasserdam
Postcode2951
Website gemeentewww.alblasserdam.nl
kant-en-klaar-maaltijden-alblasserdam

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Voor wie is de maaltijdservice in Alblasserdam?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smakelijke kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Gegrilde groentenmix in saus en Gebonden kerrie-champignonsoep. In de volgende paragraaf benoemen we verschillende groepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en koolhydraatarm, diabetes, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Starters: Werk, school, de fitness en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Alblasserdam: welke soorten zijn er?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Alblasserdam dan zijn er drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met assortiment, onkosten, houdbaarheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Alblasserdam? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans om de week bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Erg handig indien u niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-alblasserdam

Vergelijk diverse maaltijdservices

Hieronder bekijk je een weergave van bekende bedrijven voor warme maaltijden in Alblasserdam. Per instantie check je praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Selecteer een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke bezorgservices van bezorgmaaltijden

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van gemeentelijke instanties. Bijvoorbeeld slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Zuidplas, Gouda en Capelle aan den IJssel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
Keurslager BartenMargrietstraat 52964 CEGroot-Ammers
SPAR WillemsteinKerkstraat 8-102959 BSStreefkerk
Tabel met plaatselijke bezorgservices van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Alblasserdam

Juist bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Alblasserdam. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kinderen kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Alblasserdam in Nederland aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een normale kant en klaar maaltijd kent 3 aspecten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijv. Scholfilet met kerrieroom uit de oven & Doperwtenpuree.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa een half uur op 100 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 5 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Alblasserdam.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Alblasserdam?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,75. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Alblasserdam. Het gaat hier om grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Alblasserdam?
Door middel van www.alblasserdam.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.