Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Zuidplas

Opties achterhalen voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Zuidplas? Op kantenklaarmaaltijden.com bekijk je een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Verder leggen we alles uit over de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je informeren naar zakelijke oplossing. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeenteZuidplas
PlaatsZuidplas
Postcode2914
Website gemeentewww.zuidplas.nl
kant-en-klaar-maaltijden-zuidplas

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Zuidplas?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een lekkere kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals gerechten als: Hutspot met hachee of Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst. In de volgende paragraaf benoemen we diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De menu’s zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, en diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Studie, hobbies en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Zuidplas: wat is het aanbod?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Zuidplas dan zijn er drie opties om uit te kiezen: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in aanbod, prijs, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Zuidplas? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Dikwijls om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst indien u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-zuidplas

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder verstrekken we een weergave van bekende bezorgers van warme maaltijden in Zuidplas. Per bedrijf bieden we details als het type maaltijden en de prijzen. Tik op de button van een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een overzicht met regionale instanties. Onder andere stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars. Op deze website vind je ook aanbieders in Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
Keurslager BartenMargrietstraat 52964 CEGroot-Ammers
De MeanderBoslaan 12912 PANieuwerkerk aan den IJssel
INIS – ThuiszorgBonnefanten 93A2907 NACapelle aan den IJssel
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
SPAR WillemsteinKerkstraat 8-102959 BSStreefkerk
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
Tabel met regionale instanties van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Zuidplas

Ook bedrijven en kantoren hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met bekende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Zuidplas. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Zuidplas normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een normale kant en klaar maaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree & Runderstoofpotje met stamppot hutspot.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit doe je in circa 25 minuten op 110 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 12 minuten op 600 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Zuidplas.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Zuidplas?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,00. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en desserts (vanaf €1,40).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice Zuidplas. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Zuidplas?
Via de info op www.zuidplas.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Moordrecht
 • Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Zevenhuizen
 • Moerkapelle