Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Midden-Delfland

Zoek jij opties voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Midden-Delfland? Aan de hand van deze site tref je alle belangrijke aspecten. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook vertellen we meer over de beschikbare soorten gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
PlaatsMidden-Delfland
Postcode2636
Website gemeentewww.middendelfland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-midden-delfland

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Midden-Delfland?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smakelijke kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Omelet in champignonsaus en Spaghetti, tonijn, kappertjes. Hierna beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, school en sport vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studie, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Midden-Delfland: waar kan ik uit kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Midden-Delfland dan heb je 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, prijzen, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Midden-Delfland? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeker praktisch in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-midden-delfland

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In het schema hieronder bieden we een opsomming van landelijke organisaties voor warme maaltijden in Midden-Delfland. Per bezorgservice verstrekken we relevante zaken zoals het huidige assortiment en de kosten. Klik op de button van een leverancier om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke instanties van senioren maaltijden

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met lokale maaltijdvoorzieningen. Dat zijn bijv. supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen, cateraars. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook aanbieders in Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop en Den Haag.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Korpershoek SchipluidenWindrecht 10a2636 JASchipluiden
Makkelijke maaltijd LansingerlandWesterplein 962651 JMBerkel en Rodenrijs
De DorpstafelPrins Willem Alexanderhof 22635 JMDen Hoorn
Klein WestlandDijkshoornseweg 212635 EJDen Hoorn
BuurtzorgNotaris Kruytstraat 362661 HPBergschenhoek
Slagerij de RooijRodenrijseweg 52651 BMBerkel en Rodenrijs
Slagerij de WithDorpsstraat 702665 BKBleiswijk
Eri CateringBurgemeester Elsenweg 122671 DCNaaldwijk
BuurtzorgHet Baken 42641 JNPijnacker
Keurslager OpstalAckershof 112641 DXPijnacker
Overzicht met lokaal georiënteerde leveranciers van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Midden-Delfland

Ook zakelijke klanten maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna lichten we enkele situaties toe van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende organisaties voor magnetronmaaltijden in Midden-Delfland. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Midden-Delfland de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een avondmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. O.a. Stamppot witte kool/appel/kerrie met slavink en Aspergesoep met zalm.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 125 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 500 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Midden-Delfland.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Midden-Delfland?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,35. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice Midden-Delfland. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Midden-Delfland?
Op de website www.middendelfland.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Maasland
 • Schipluiden