Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Bodegraven-Reeuwijk

Opties achterhalen voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Bodegraven-Reeuwijk? Hieronder vind je tips en adviezen. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Tevens gaan we dieper in op de huidige gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct instellingen vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
PlaatsBodegraven-Reeuwijk
Postcode2411
Website gemeentewww.bodegraven-reeuwijk.nl
kant-en-klaar-maaltijden-bodegraven-reeuwijk

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Bekijk de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wat biedt de maaltijdservice in Bodegraven-Reeuwijk?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals maaltijden als: Andijviestamppot, vegetarische balletjes of Varkensvlees in saus. In de volgende paragraaf check je voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij, en koolhydraatarm, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: School, werken, de fitness en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Bodegraven-Reeuwijk: welke zijn geschikt?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Bodegraven-Reeuwijk dan bestaan er drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over assortiment, tarieven, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Bodegraven-Reeuwijk? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Dikwijls 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeer geschikt als u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-bodegraven-reeuwijk

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder bekijk je een opsomming van grote bedrijven voor warme maaltijden in Bodegraven-Reeuwijk. Per organisatie tref je uitleg over assortiment en de tarieven. Klik op de knop van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een database met kleinschalige instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen. Op deze website vind je ook aanbieders in Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij KamerlingKerkstraat 262411 ADBodegraven
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
Stichting Welzijn NieuwkoopDe Verbinding 122421 EXNieuwkoop
Anton van RijnSportlaan 42411 XDBodegraven
Stichting Tafeltje Dek JeBeethovenlaan 672421 TWNieuwkoop
Keurslager van der MeerDorpsstraat 1042451 ASLeimuiden
Groene Hart CateringEmmakade 92411 JABodegraven
BuurtzorgNoordstraat 82411 BJBodegraven
Database met gemeentelijke instanties van senioren maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk

Ook zakelijke klanten maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met grote bedrijven voor magnetronmaaltijden in Bodegraven-Reeuwijk. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Bodegraven-Reeuwijk normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 afzonderlijke onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Onder andere Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree of Groenteburger, prei, aardappelen.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 tot 10 minuten op 500 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Bodegraven-Reeuwijk.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Bodegraven-Reeuwijk?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke maaltijdbezorger hanteert zijn eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en/of een toetje na (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice Bodegraven-Reeuwijk. We hebben het dan over professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?
Via de info op www.bodegraven-reeuwijk.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Waarder
 • Driebruggen
 • Reeuwijk
 • Nieuwerbrug aan den Rijn
 • Bodegraven