Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Leiderdorp

Direct mogelijkheden bekijken voor kant en klaar maaltijden bestellen in Leiderdorp? Op kantenklaarmaaltijden.com tref je aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice precies is, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij leggen we alles uit over de beschikbare soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
PlaatsLeiderdorp
Postcode2351
Website gemeentewww.leiderdorp.nl
kant-en-klaar-maaltijden-leiderdorp

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Leiderdorp?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie en Spinaziestamppot, omelet. Hierna vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aangemalen, glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, en natriumarm, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, muziek en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken is vaak geen optie. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Leiderdorp: wat is het aanbod?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Leiderdorp dan zijn er drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over aanbod, budget, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Leiderdorp? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak elke 2 weken op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Erg handig op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-leiderdorp

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het volgende schema vind je een overzicht met bekende organisaties voor warme maaltijden in Leiderdorp. Per leverancier vind je specificaties zoals assortiment en vanafprijs. Klik op de knop van een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor senioren maaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling regionale maaltijdvoorzieningen. Denk dan aan slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen, zorginstellingen. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Leiden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Kempenaerstraat 9c2341 GEOegstgeest
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
Gemiva SVG – RustenborchApollolaan 3842341 AWOegstgeest
VerboonDa Costastraat 22321 ANLeiden
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
Keurslager PestelWinkelhof 972353 TLLeiderdorp
ActiViteCor Gordijnsingel 82353 GBLeiderdorp
Opsomming met lokaal georiënteerde maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Leiderdorp

Met name ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Organisaties bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met grote organisaties voor magnetronmaaltijden in Leiderdorp. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Leiderdorp de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. In de basis een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijv. Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen of Oma’s sudderlap, bietjes, gekookte aardappelen.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa een half uur op 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 550 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Leiderdorp.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Leiderdorp?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,50. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en nagerecht (vanaf €1,40).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice Leiderdorp. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Leiderdorp?
Via de uitleg op www.leiderdorp.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.