Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Leiden

Direct mogelijkheden bekijken voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Leiden? Via onze site tref je relevante info. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice inhoudt, en voor wie het geschikt is. Daarbij gaan we verder in op de diverse gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZuid-Holland
GemeenteLeiden
PlaatsLeiden
Postcode2311
Website gemeentewww.leiden.nlgemeent
kant-en-klaar-maaltijden-leiden

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Leiden?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smakelijke kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Stamppot met snijbonen, spekjes, rund.gehaktb. of Javaanse kip, rijst met doperwten, gr. kruiden. In de box hieronder bekijk je diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Studie, hobby’s en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Leiden: welke zijn geschikt?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Leiden dan heb je 3 varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in aanbod, tarieven, kwaliteit en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Leiden? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Dikwijls om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Erg handig indien u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-leiden

Aanbod maaltijdservices vergelijken

Hieronder vind je een weergave van professionele bedrijven voor warme maaltijden in Leiden. Per bedrijf bekijk je specificaties zoals aanbod en de prijzen. Tik op de knop van een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

Hierna check je een weergave van lokaal georiënteerde instanties. Denk dan aan supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Wassenaar, Voorschoten en Rijswijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ThuislinQWitte Singel 172311 BGLeiden
Jimmie’sVan der Waalsstraat 32313 VBLeiden
Gewoon Lekker ThuisKlopperman 512292 JEWateringen
Keurslagerij WarmenhovenVliethof 602291 RZWateringen
SPAR ZeldenrustIJsselkade 452314 VMLeiden
Keurslager NozemanVan Het Hoffstraat 92313 SMLeiden
De Kook SterEvertsenstraat 1612315 RZLeiden
Toko Aan HuisWatermolen 82317 STLeiden
SPAR de LangeHerenstraat 472313 AELeiden
RadiusHooglandse Kerkgracht 322312 HVLeiden
Database met lokale maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Leiden

Ook bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand behandelen we diverse opties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire bedrijven voor magnetronmaaltijden in Leiden. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Leiden aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 aspecten. Om te beginnen hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Rundermedaillons in pepersaus, Bonne femme en Kipschnitzel met boontjes en satesaus.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 4 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Leiden.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Leiden?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €5,85. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,25) en dessert (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice Leiden. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Leiden?
Op de website www.leiden.nlgemeent kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.