Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Rijswijk

Wil je alles weten over gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Rijswijk? Aan de hand van deze site tref je alles wat je moet weten. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens gaan we verder in op de diverse maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Tevens kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteRijswijk
PlaatsRijswijk
Postcode2284
Website gemeentewww.rijswijk.nl
kant-en-klaar-maaltijden-rijswijk

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Rijswijk?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst & Ajam pangang met nasi goreng. In onderstaand blok check je diverse groepen mensen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, sport en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Rijswijk: hoe werkt dat?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Rijswijk dan heb je feitelijk drie varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, houdbaarheid en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Rijswijk? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeer geschikt in situatie waarbij het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-rijswijk

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het volgende schema vind je een opsomming van populaire keukens voor warme maaltijden in Rijswijk. Per bezorgservice bieden we uitleg over het huidige assortiment en de prijzen. Druk op de knop van een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met kleinschalige maaltijdservices. Voorbeelden zijn supermarkten, cateraars, stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Noordwijk, Katwijk en Voorschoten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Woonzorgcentrum Vredenburchvan Vredenburchplantsoen 12282 SKRijswijk
Keurslagerij WarmenhovenVliethof 602291 RZWateringen
WZH – De SonneruyterSonnenburghlaan 42275 ARVoorburg
Woonzorgcentrum De MantelKlaverweide 542272 BVVoorburg
Gewoon Lekker ThuisKlopperman 512292 JEWateringen
Restaurant Careyn De ArkHerenstraat 852291 BDWateringen
ThuislinQWitte Singel 172311 BGLeiden
RadiusHooglandse Kerkgracht 322312 HVLeiden
Welzijn RijswijkDoctor H.J. van Mooklaan 12286 BARijswijk
Woonzorgcentrum SteenvoordeGeneraal Spoorlaan 622285 CHRijswijk
Tabel met kleinschalige leveranciers van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Rijswijk

Ook kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Verderop lichten we enkele situaties toe van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met professionele keukens voor magnetronmaaltijden in Rijswijk. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Rijswijk zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Kipfilet mosterdsaus of Hutspot met hachee.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 100 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Rijswijk.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Rijswijk?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €5,85. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €0,90).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Rijswijk. Dit zijn vaak speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Rijswijk?
Op de website www.rijswijk.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.