Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Zoetermeer

Wil je alles weten over gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Zoetermeer? Aan de hand van deze site lees je een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Daarbij gaan we dieper in op de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
PlaatsZoetermeer
Postcode2711
Website gemeentewww.zoetermeer.nl
kant-en-klaar-maaltijden-zoetermeer

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Zoetermeer?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Bruine bonensoep of Lamsstooflapje, bietjes, gekookte aardappelen. In onderstaande tekst lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Bejaarden: 75-plussers hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, vetarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, hobby’s en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Zoetermeer: hoe werkt dat?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Zoetermeer dan bestaan er 3 keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, prijs, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Zoetermeer? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Zeer geschikt indien u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-zoetermeer

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een database met bekende aanbieders van warme maaltijden in Zoetermeer. Per aanbieder vind je details als het huidige assortiment en de tarieven. Tik op de knop van een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van senioren maaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met lokaal georiënteerde bezorgservices. Dat zijn bijv. stichtingen, zorginstellingen, cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Den Haag, Delft en Pijnacker-Nootdorp.

LeverancierAdresPostcodePlaats
MdinnerLuxemburglaan 562711 BEZoetermeer
Keurslager ReasQuirinegang 752719 CGZoetermeer
Keurslager PoleijLangestraat 2212691 BGs-Gravenzande
Keurslager van der MaarelVoorstraat 532685 EJPoeldijk
Palet WelzijnWattstraat 28E2723 RCZoetermeer
Cuisine de LienKoraalrood 1532718 SBZoetermeer
Stichting iedereen een maaltijdCopeliaschouw 182726 JAZoetermeer
BuurtzorgMozartlaan 2 tot 42742 BNWaddinxveen
Slagerij AlblasMiddelwaard 832716 CWZoetermeer
BuurtzorgBredewater 162715 CAZoetermeer
Database met plaatselijke leveranciers van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Zoetermeer

Juist bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Bedrijven laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel hebben ze een overeenkomst met landelijke bedrijven voor magnetronmaaltijden in Zoetermeer. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Zoetermeer specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving staat vaak meer info over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een avondmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Denk aan Spaghetti carbonara met stukjes kip & Volkoren macaronischotel.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Zoetermeer.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Zoetermeer?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,60. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,35) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice Zoetermeer. Voorbeelden zijn professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Zoetermeer?
Door middel van www.zoetermeer.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.