Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Gouda

Direct mogelijkheden bekijken voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Gouda? Hieronder tref je een uitgebreide beschrijving. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook behandelen we ook de diverse maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Tevens kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Check dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteGouda
PlaatsGouda
Postcode2803
Website gemeentewww.gouda.nl
kant-en-klaar-maaltijden-gouda

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Gouda?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een verse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Tortellini gevuld met kaas en/of Heldere uiensoep. Hierna bekijk je meerdere segmenten Nederlanders die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en diabetes, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Werk, school, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Gouda: welke soorten zijn er?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Gouda dan heb je drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, tarieven, kwaliteit en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Gouda? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaal 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Zeker praktisch in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-gouda

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met bekende keukens voor warme maaltijden in Gouda. Per bedrijf tref je specificaties zoals het huidige assortiment en het tarief. Tik op de button van een aanbieder voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van thuismaaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een lijst met gemeentelijke instanties. Dit kunnen zijn supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Waddinxveen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBuchnerweg 12803 GRGouda
Het BruisnestBlekerssingel 782806 ADGouda
Keurslager KonermannKorte Groenendaal 222801 JNGouda
VierstroomPostbus 5712800 ANGouda
Slagerij UlteeMiddenmolenplein 942807 GZGouda
Slagerij van der GeestGildenburg 822804 VKGouda
BuurtzorgArmstronglaan 252811 SPReeuwijk
Groene Hart MaaltijdserviceNijverheidsweg 5e2821 ATStolwijk
Activiteitencentrum De RotondeZuidhoef 1382804 TEGouda
Palet welzijnAntwerpseweg 72803 PBGouda
Opsomming met lokale organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Gouda

Ook kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder behandelen we diverse opties van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentra (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak hebben ze een overeenkomst met grote bedrijven voor magnetronmaaltijden in Gouda. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Gouda aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Het avondeten kent normaal gesproken 3 elementen. In de basis hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. O.a. Beef teriyaki, Tjap tjoy, Gele rijst & Nasi babi pangang.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 110 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Gouda.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Gouda?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,65. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice Gouda. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Gouda?
Op de website www.gouda.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.