Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Alphen aan den Rijn

Zoek je een leverancier voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Alphen aan den Rijn? Aan de hand van deze site bekijk je tips en adviezen. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij vertellen we meer over de diverse type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
PlaatsAlphen aan den Rijn
Postcode2405
Website gemeentewww.alphenaandenrijn.nl
kant-en-klaar-maaltijden-alphen-aan-den-rijn

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Alphen aan den Rijn?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smakelijke kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals gerechten als: Burpee Chicken of Gebakken kibbeling. Hieronder check je voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Alphen aan den Rijn: hoe werkt dat?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Alphen aan den Rijn dan heb je 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, budget, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Alphen aan den Rijn? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Erg handig in situatie waarbij het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-alphen-aan-den-rijn

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna tref je een lijst met populaire organisaties voor warme maaltijden in Alphen aan den Rijn. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig details als aanbod en het tarief. Klik op de button van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

In het schema hieronder bekijk je een verzameling regionale maaltijdservices. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Leiden, Oegstgeest en Teylingen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
BuurtzorgNoordstraat 82411 BJBodegraven
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Groene Hart CateringEmmakade 92411 JABodegraven
Keurslagerij KamerlingKerkstraat 262411 ADBodegraven
Anton van RijnSportlaan 42411 XDBodegraven
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
Opsomming met lokaal georiënteerde organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Alphen aan den Rijn

Ook bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met landelijke keukens voor magnetronmaaltijden in Alphen aan den Rijn. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Alphen aan den Rijn zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijv. Zomerzuurkool met casselerrib & Kip kantonees, rijstmix.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Alphen aan den Rijn.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Alphen aan den Rijn?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,50. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €6,35. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Alphen aan den Rijn. We hebben het dan over grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Alphen aan den Rijn?
Door middel van www.alphenaandenrijn.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Boskoop
 • Benthuizen
 • Hazerswoude-Rijndijk
 • Hazerswoude-Dorp
 • Aarlanderveen
 • Koudekerk aan den Rijn
 • Zwammerdam