Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Alphen-Chaam

Wil je kant en klaar maaltijden bestellen in Alphen-Chaam? Via onze site lees je tips en adviezen. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij vertellen we meer over de beschikbare soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan voorzieningen vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
PlaatsAlphen-Chaam
Postcode5131
Website gemeentewww.alphen-chaam.nl
kant-en-klaar-maaltijden-alphen-chaam

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Hoe werkt de maaltijdservice in Alphen-Chaam?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals maaltijden als: Varkenslapje in jus en/of Sucadelapje met jus en tuinbonen met ui en tijm. Hieronder beschrijven we diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, de sportschool en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Alphen-Chaam: waar kan ik uit kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Alphen-Chaam dan zijn er drie alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. We vertellen je hieronder meer over hoe groot het aanbod is, financiën, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Alphen-Chaam? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel per box van 6 gerechten afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Erg handig in situatie waarbij het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-alphen-chaam

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder tref je een overzicht met grote bedrijven voor warme maaltijden in Alphen-Chaam. Per instantie vind je specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Kies een bezorgservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna vind je een lijst met lokaal georiënteerde organisaties. Dit kunnen zijn supermarkten, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Roosendaal, Rucphen en Moerdijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Keurslagerij MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Keurslager SlendersSchapenmarkt 85211 ETs-Hertogenbosch
Beppie`s MaaltijdserviceMuntelstraat 35211 PTDen Bosch
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Opsomming met gemeentelijke maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Alphen-Chaam

Met name ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal werken ze samen met landelijke bedrijven voor magnetronmaaltijden in Alphen-Chaam. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Alphen-Chaam de basis aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. O.a. Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst en Zalmfilet in zoete mosterdsaus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 25 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Alphen-Chaam.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Alphen-Chaam?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,40).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Alphen-Chaam. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Alphen-Chaam?
Via de info op www.alphen-chaam.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Chaam
 • Bavel
 • Ulvenhout
 • Strijbeek
 • Galder