Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Altena

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Altena? Via onze site bekijk je aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens vertellen we meer over de actuele gerecht-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje instellingen vergelijken. Tevens kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Brabant
GemeenteAltena
PlaatsAltena
Postcode4286
Website gemeentewww.gemeentealtena.nl
kant-en-klaar-maaltijden-altena

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Altena?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Gehaktballetjes in uienjus en Pannenkoeken met appelvulling. In onderstaand blok beschrijven we verschillende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aangemalen, lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, en natriumarm, vetarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, de sportschool en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Altena: welke zijn geschikt?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Altena dan zijn er in feite drie keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, prijs, versheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Altena? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Ideaal als zelfstandig koken tot het verleden behoort en wanneer opwarmen ook niet gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-altena

Vergelijk diverse maaltijdservices

In de tabel hierna bekijk je een database met populaire keukens voor warme maaltijden in Altena. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig praktische info zoals het type maaltijden en vanafprijs. Klik op de knop van een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdservices van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel check je een overzicht met regionale bezorgservices. Onder andere cateraars, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook bedrijven en organisaties in Culemborg, Buren en West Betuwe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BartenVoorstraat 2g4286 ALAlmkerk
Brasserie Hofplein – AllevoDokter De Kockstraat 134311 EKBrunisse
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 49A4284 EGRijswijk
De NotenhoffLijsterplein 94281 PAAndel
SPAR MaaltijdserviceMarkt 16-184318 AGBrouwershaven
Odensehuis Schouwen-DuivenlandGrevelingenstraat 24301 XXZierikzee
BuurtzorgNoorddijkstraat 84318 BJBrouwershaven
Slagerij TholhuijsenLange Reke 34325 AARenesse
Allevo – Brasserie CorneliaBorrendamme 64301 VDZierikzee
Brasserie StadspoortEmil Sandstromweg 24301 NWZierikzee
Database met regionale bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Altena

Ook zakelijke klanten kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop sommen we enkele voorbeelden op van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met grote keukens voor magnetronmaaltijden in Altena. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kinderen kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd eten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Altena de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je informatie over de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Denk aan Vegetarische boerengehaktschotel en gele rijst & Gehakt, bloemkool, aardappelpuree.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa een half uur op 100 – 120 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Altena.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Altena?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,65. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice Altena. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste bestaan er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Altena?
Op de website www.gemeentealtena.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Uitwijk
 • Waardhuizen
 • Almkerk
 • Woudrichem
 • Rijswijk
 • Giessen
 • Andel
 • Hank
 • Eethen
 • Veen
 • Wijk en Aalburg
 • Nieuwendijk
 • Sleeuwijk
 • Werkendam
 • Dussen
 • Babyloniënbroek
 • Meeuwen
 • Drongelen
 • Genderen