Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Buren

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Buren? Aan de hand van deze site tref je alles wat je moet weten. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Evenzeer vertellen we meer over de diverse maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje instellingen vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteBuren
PlaatsBuren
Postcode4021
Website gemeentewww.buren.nl
kant-en-klaar-maaltijden-buren

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Buren?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals gerechten als: Kip pilav met perzik, kruidenrijst met doperwten en/of Pasta kip madras. In het gedeelte hierna bekijk je diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Ouderen: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen te beschermen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, de sportschool en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Buren: welke soorten zijn er?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Buren dan zijn er 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, tarieven, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Buren? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaliter 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Zeer geschikt indien u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-buren

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel vind je een overzicht met bekende organisaties voor warme maaltijden in Buren. Per bedrijf vind je relevante zaken zoals het actuele aanbod en budget. Druk op de knop van een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een weergave van lokale leveranciers. Dat zijn bijv. welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, cateraars. Op deze site vind je ook organisaties in Wijk bij Duurstede, Houten en Neder-Betuwe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
PrivaZorgTielsestraat 6A4021 HCMaurik
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
Keurslager NotenboomKamperfoelie 124007 TLTiel
Slagerij KnobboutNieuwe Tielseweg 1754006 BHTiel
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
Keurslager BorSwaenenstate 2a4043 KEOpheusden
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
BlommelandBlommeland 104033JLLienden
De ValentijnSaffatinstraat 844021 HNMaurik
Weergave met regionale organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Buren

Met name ook bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van magnetronmaaltijden in Buren. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd nemen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Buren zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Het avondeten wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Zoals Bloemkoolsoep en Zomerzuurkool met casselerrib.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer 20 minuten op 110 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 550 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Buren.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Buren?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice Buren. Het betreft professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Buren?
Aan de hand van www.buren.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Buurmalsen
 • Erichem
 • Asch
 • Beusichem
 • Zoelmond
 • Ravenswaaij
 • Lienden
 • Ommeren
 • Eck en Wiel
 • Ingen
 • Rijswijk
 • Maurik
 • Zoelen