Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Neder-Betuwe

Direct mogelijkheden bekijken voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Neder-Betuwe? Via deze website check je alle belangrijke aspecten. We leggen je uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij vertellen we meer over de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsNeder-Betuwe
Postcode4043
Website gemeentewww.nederbetuwe.nl
kant-en-klaar-maaltijden-neder-betuwe

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Neder-Betuwe?

Houd je niet van koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een gezonde kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip kantonees, rijstmix en/of Hutspot, hachee. In onderstaande tekst benoemen we allerlei soorten groepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De producten zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en natriumarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, school en sport vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Werk, school, de sportschool en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Neder-Betuwe: welke zijn geschikt?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Neder-Betuwe dan heb je 3 alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Neder-Betuwe? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing als u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-neder-betuwe

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het schema hieronder bekijk je een weergave van landelijke aanbieders van warme maaltijden in Neder-Betuwe. Per organisatie vind je details als het type maaltijden en de tarieven. Tik op de button van een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van senioren maaltijden

In het schema hieronder tref je een database met lokale bezorgservices. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, slagerijen, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Houten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BorSwaenenstate 2a4043 KEOpheusden
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
BlommelandBlommeland 104033JLLienden
De ValentijnSaffatinstraat 844021 HNMaurik
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
Database met lokaal georiënteerde instanties van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Neder-Betuwe

Juist bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand lichten we enkele situaties toe van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met populaire keukens voor magnetronmaaltijden in Neder-Betuwe. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen dan een verse en gezonde maaltijd nuttigen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Neder-Betuwe in Nederland aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos vind je informatie over de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. O.a. Varkenshaas boontjes schotel & Gebonden kerriesoep.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 35 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Neder-Betuwe.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Neder-Betuwe?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,35. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice Neder-Betuwe. Het gaat hier om grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Als laatste kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Neder-Betuwe?
Via de uitleg op www.nederbetuwe.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Dodewaard
 • Echteld
 • IJzendoorn
 • Ochten
 • Kesteren
 • Opheusden