Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Utrechtse Heuvelrug

Wil je verse kant en klaar maaltijden bestellen in Utrechtse Heuvelrug? Op kantenklaarmaaltijden.com check je meer informatie. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij bespreken we de huidige type gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Als laatste kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
PlaatsUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
Website gemeentewww.heuvelrug.nl
kant-en-klaar-maaltijden-utrechtse-heuvelrug

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Utrechtse Heuvelrug?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Selecteer bijvoorbeeld: Kipragout champignons & Spinaziestamppot, omelet. In de volgende paragraaf lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Studenten: Een drukke baan, muziek en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Utrechtse Heuvelrug: wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Utrechtse Heuvelrug dan zijn er in feite drie opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, prijzen, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Utrechtse Heuvelrug? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk per box van 6 gerechten aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-utrechtse-heuvelrug

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna bekijk je een lijst met bekende keukens voor warme maaltijden in Utrechtse Heuvelrug. Per leverancier bekijk je praktische info zoals aanbod en de prijzen. Druk op de knop van een instelling om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met kleinschalige organisaties. Denk dan aan welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, cateraars, stichtingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Zeewolde, Veenendaal en Renswoude.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje-Dek-JeJan Steenlaan 143941 CMDoorn
Maaltijdservice Kromme RijnstreekGraaf van Lynden van Sandenburgweg 13945 PACothen
Charim – GroenewoudeKersentuin 13931 SRWoudenberg
De kleine schansSchans 293931 KJWoudenberg
QuaRijn – De SchermerijTorenzichtlaan 23956 HALeersum
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
Slagerij Van DijkHoningraat 553956 HHLeersum
BuurtzorgScherpenzeelseweg 73956 KBLeersum
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
Slager BenKampweg 383941 HJDoorn
Tabel met plaatselijke organisaties van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Utrechtse Heuvelrug

Met name ook bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Organisaties laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele keukens voor magnetronmaaltijden in Utrechtse Heuvelrug. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen dan een verse en gezonde maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Utrechtse Heuvelrug normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een doorsnee-maaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Denk aan Gegrilde kippenbout, groentemix, aardappelpuree & Macaronischotel bolognese.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Utrechtse Heuvelrug.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Utrechtse Heuvelrug?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en desserts (vanaf €0,90).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Utrechtse Heuvelrug. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Utrechtse Heuvelrug?
Via de info op www.heuvelrug.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Amerongen
 • Maarsbergen
 • Maarn
 • Doorn
 • Driebergen-Rijsenburg
 • Overberg
 • Leersum