Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Zeewolde

Direct mogelijkheden bekijken voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Zeewolde? Aan de hand van deze site check je tips en adviezen. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens gaan we dieper in op de aanwezige type gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFlevoland
GemeenteZeewolde
PlaatsZeewolde
Postcode3891
Website gemeentewww.zeewolde.nl
kant-en-klaar-maaltijden-zeewolde

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Zeewolde?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals gerechten als: Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng en Varkenshaas, botergroenten, gebakken aardappelen. In de volgende paragraaf bekijk je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Oudere mensen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Via speciale senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, en natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, de fitness en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Zeewolde: hoe werkt dat?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Zeewolde dan heb je 3 varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Zeewolde? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Erg handig op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-zeewolde

Vergelijk diverse maaltijdservices

In de tabel hierna check je een weergave van populaire keukens voor warme maaltijden in Zeewolde. Per instantie bieden we uitleg over het type maaltijden en het tarief. Druk op de button van een aanbieder voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden

In het schema hierna check je een overzicht met lokale maaltijdservices. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, supermarkten, stichtingen, slagerijen, cateraars. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Leusden, Harderwijk en Nijkerk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BaarsKerkstraat 153891 ETZeewolde
Zorggroep CharimWiltonstraat 423905 KWVeenendaal
Slagerij van EngelenSpeulderweg 33886 LAGarderen
SPAR MaaltijdserviceSmidstraat 13886 AXGarderen
Keurslagerij HarzevoortVeenslag 53905 SHVeenendaal
BuurtzorgKerkewijk 923904 JGVeenendaal
Gijs van de HoefVeenslag 103905 SKVeenendaal
BuurtzorgHerenstraat 283911 JERhenen
Vitras – Santé PartnersNijverheidslaan 3T3903 ALVeenendaal
Restaurant MuchaDe Sterke Arm 13901 EKVeenendaal
Weergave met lokale leveranciers van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Zeewolde

Ook zakelijke klanten hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok behandelen we diverse opties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Organisaties bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentra (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel is dit contractueel geregeld met professionele organisaties voor magnetronmaaltijden in Zeewolde. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. Kinderen kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Zeewolde specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Onder andere Varkenslapjes in jus en Kipstoverij met spekjes en rucolastamppot.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Zeewolde.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Zeewolde?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,60. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €1,15).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Zeewolde. Het betreft cateraars en/of gespecialiseerde keuken die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Zeewolde?
Via de uitleg op www.zeewolde.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.