Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Nijkerk

Wil je alles weten over kant en klaar maaltijden bestellen in Nijkerk? Hieronder check je meer informatie. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice precies is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Tevens leggen we alles uit over de verschillende soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteNijkerk
PlaatsNijkerk
Postcode3861
Website gemeentewww.nijkerk.eu/
kant-en-klaar-maaltijden-nijkerk

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Nijkerk?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Zuurkoolstamppot en Pompoensoep met vermicelli. In de volgende paragraaf check je voorbeelden van doelgroepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Ouderen: Senioren die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen te beschermen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: School, werken, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Nijkerk: welke soorten zijn er?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Nijkerk dan zijn er 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, budget, houdbaarheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Nijkerk? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig indien u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-nijkerk

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder tref je een verzameling populaire leveranciers van warme maaltijden in Nijkerk. Per aanbieder verstrekken we uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Klik op een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bezorgservices van opwarmmaaltijden

Hieronder doorzoek je eenvoudig een lijst met plaatselijke organisaties. Dit kunnen zijn slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Barneveld, Amersfoort en Harderwijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Hugo KooktMeidoornlaan 33852 GVErmelo
Keurslagerij SteltenpoolWesterdorpsstraat 93871 ATHoevelaken
BuurtzorgJulianalaan 25A3851 RAErmelo
Peacocks @ HomeStationsstraat 1433851 NGErmelo
De Ober CateringHogebrinkerweg 103871 KNHoevelaken
BuurtzorgOosterdorpsstraat 33871 AEHoevelaken
Welzijn PuttenBrinkstraat 913881 BPPutten
Keurslager GeerseGarderenseweg 23882 AHPutten
SPAR WorstVan Noortstraat 29A3864 ESNijkerkerveen
Amaris – ArkemheenVetkamp 253862 JMNijkerk
Schema met plaatselijke organisaties van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Nijkerk

Met name ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal is dit contractueel geregeld met erkende aanbieders van magnetronmaaltijden in Nijkerk. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Nijkerk in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een avondmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Gebonden goulashsoep of Chili con carne met rijst-groenteschotel.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 5 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Nijkerk.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Nijkerk?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice Nijkerk. Het gaat hier om grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Nijkerk?
Aan de hand van www.nijkerk.eu/ bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hoevelaken
 • Nijkerkerveen