Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Amersfoort

Zoek jij opties voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Amersfoort? Hieronder check je aanvullende details. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer gaan we verder in op de actuele soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook bedrijven vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteAmersfoort
PlaatsAmersfoort
Postcode3811
Website gemeentewww.amersfoort.nl
kant-en-klaar-maaltijden-amersfoort

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Amersfoort?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Tagliatelleschotel met kip of Knoflookgarnalen. Hierna beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: School, werken, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Amersfoort: welke soorten zijn er?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Amersfoort dan bestaan er drie keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Amersfoort? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk om de week afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. De oplossing wanneer het koken niet meer gaat en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-amersfoort

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling grote bezorgers van warme maaltijden in Amersfoort. Per instantie bekijk je praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Tik op de button van een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder verstrekken we een database met gemeentelijke bezorgservices. Voorbeelden zijn cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Baarn, Bunschoten en Soest.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Home InsteadMuurhuizen 181a3811 EGAmersfoort
Keurslager BlomLeusderweg 1573818 ACAmersfoort
SPAR MaaltijdserviceHessenweg 188b Hessenweg3791 PNAchterveld
BuurtzorgDamweg 533785 LJZwartebroek
BuurtzorgJoannes Tolliusstraat 303818 NBAmersfoort
Keurslager JansenEuterpeplein 48A3816 NRAmersfoort
Grand Café BirkhovenSoesterweg 5333819 BAAmersfoort
Leef3.nuBasicweg 243821 BRAmersfoort
Slagerij SchutPieter Stastokerf 33813 PPAmersfoort
Restaurant van de KoperhorstPaladijnenweg 2753813 KAAmersfoort
Opsomming met regionale instellingen van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Amersfoort

Ook zakelijke klanten maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop vind je een aantal voorbeelden van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Amersfoort. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd gebruiken voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Amersfoort aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijv. Penne pesto, kip, groene groenten & Kalkoenschnitzel, broccoli, gebakken rösti.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 35 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Amersfoort.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Amersfoort?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,40) en nagerecht (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice Amersfoort. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tevens zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Amersfoort?
Aan de hand van www.amersfoort.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Stoutenburg Noord
 • Hooglanderveen
 • Hoogland