Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Leusden

Opties achterhalen voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Leusden? Middels onze site bieden we meer informatie. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Daarbij bespreken we de beschikbare soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar voorzieningen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteLeusden
PlaatsLeusden
Postcode3831
Website gemeentewww.leusden.nl
kant-en-klaar-maaltijden-leusden

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Leusden?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Stamppot prei met roomkaas of Geglaceerde wortel. In het gedeelte hierna benoemen we voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze gerechten zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan zoutarm, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Werk, school, hobby’s en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Leusden: waar kan ik uit kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Leusden dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft zo zijn voors en tegens. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, prijs, houdbaarheid en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Leusden? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaliter elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. De oplossing wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-leusden

Aanbod maaltijdservices vergelijken

Hierna bekijk je een weergave van grote bedrijven voor warme maaltijden in Leusden. Per bezorgservice verstrekken we informatie als het actuele aanbod en de tarieven. Klik op de knop van een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale instanties. Denk dan aan welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Bunschoten, Eemnes en Barneveld.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij TimmerDe Biezenkamp 213831 JALeusden
YoolzDaltonstraat 173846 BXHarderwijk
Brasserie De GastelingWervershoofstraat 1573826 EMAmersfoort
Aan tafel – VathorstAngelinapolde 33825 LXAmersfoort
SPAR van DrieZuiderzeestraatweg 1433849 ADHierden
KokkerellaMeerkoetmeen 73844 XLHarderwijk
AanTafel.todaySteynlaan 933851 BPErmelo
Peacocks @ HomeStationsstraat 1433851 NGErmelo
Zorggroep Noordwest-VeluwePostbus 3923840 AJHarderwijk
Cater & CaringFokkerstraat 123833 LDLeusden
Database met kleinschalige aanbieders van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Leusden

Ook kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (o.a. woongroepen en dagbestedingen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in Leusden. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Leusden normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Onder andere Zalm remouladesaus groentemix gek aard of Slavink in jus met stamppot snijbonen.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 120 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 500 – 650 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Leusden.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Leusden?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,50. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €5,85. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,70) en nagerecht (vanaf €1,30).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Leusden. Voorbeelden zijn grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Leusden?
Op www.leusden.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Stoutenburg