Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Veenendaal

Wil je lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Veenendaal? Hieronder vind je aanvullende details. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice is, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij gaan we verder in op de verschillende gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioUtrecht
GemeenteVeenendaal
PlaatsVeenendaal
Postcode3901
Website gemeentewww.veenendaal.nl
kant-en-klaar-maaltijden-veenendaal

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Veenendaal?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals eten als: Varkens-groenteschotel & Stamppot boerenkool met speklap. In onderstaande tekst lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren: Oudere mensen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Hierdoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Werk, de sportschool en familie en vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Veenendaal: waar kan ik uit kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Veenendaal dan bestaan er 3 alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, financiën, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Veenendaal? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Erg handig wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-veenendaal

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In het volgende schema bieden we een weergave van professionele leveranciers van warme maaltijden in Veenendaal. Per instantie check je details als het actuele aanbod en een prijsindicatie. Tik op de knop van een bezorgservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdservices van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder check je een overzicht met regionale instanties. Onder andere welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, cateraars. Op deze site vind je ook aanbieders in Harderwijk, Ermelo en Putten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant MuchaDe Sterke Arm 13901 EKVeenendaal
Keurslagerij HarzevoortVeenslag 53905 SHVeenendaal
Keurslager BaarsKerkstraat 153891 ETZeewolde
Slagerij van EngelenSpeulderweg 33886 LAGarderen
Gijs van de HoefVeenslag 103905 SKVeenendaal
Zorggroep CharimWiltonstraat 423905 KWVeenendaal
BuurtzorgHerenstraat 283911 JERhenen
Pierre’s FoodserviceFrederik van de Paltshof 233911 LARhenen
BuurtzorgKerkewijk 923904 JGVeenendaal
Vitras – Santé PartnersNijverheidslaan 3T3903 ALVeenendaal
Schema met kleinschalige maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Veenendaal

Ook kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop lichten we enkele situaties toe van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook veel zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met professionele leveranciers van magnetronmaaltijden in Veenendaal. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd opeten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Veenendaal aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een reguliere maaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Zoals Bami goreng met rundvlees & Babi ketjap, bami.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Veenendaal.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Veenendaal?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,55. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €6,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice Veenendaal. Het betreft cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Veenendaal?
Door middel van www.veenendaal.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.