Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Houten

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Houten? Middels onze site check je meer informatie. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer vertellen we meer over de beschikbare type gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Als laatste kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteHouten
PlaatsHouten
Postcode3995
Website gemeentewww.houten.nl
kant-en-klaar-maaltijden-houten

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Houten?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals gerechten als: Stamppot vergeten groente met rundersaucijs en/of Hachee met rodekool en witte rijst. Hieronder vind je allerlei soorten groepen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, sport en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Houten: wat is het aanbod?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Houten dan heb je feitelijk drie varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, financiën, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Houten? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel om de week aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst wanneer het koken niet meer gaat en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-houten

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna tref je een lijst met erkende organisaties voor warme maaltijden in Houten. Per organisatie verstrekken we praktische info zoals assortiment en het tarief. Klik op de knop van een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van thuismaaltijden

In het schema hieronder bieden we een verzameling lokale instanties. Dit kunnen zijn stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Rhenen, Renswoude en Utrechtse Heuvelrug.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgStanderdmolen 103995 AAHouten
SPAR LakerveldWickenburghselaan 13998 JTSchalkwijk
Tafeltje Dek Je SWOHHollandsspoor 373994 VTHouten
Vitras – Santé PartnersHollandsspoor 33994 VTHouten
BuurtzorgKloostergaarde 163998 KDSchalkwijk
RAZProvincialeweg 693998 JKSchalkwijk
BuurtzorgScheeringlaan 24001 WJTiel
Restaurant LingewaardeGasthuislingelaan 24002 AGTiel
ZorgSpectrum – Het Haltna HuisHet Kant 1933995 GZHouten
Keurslagerij StokmanHet Rond 333995 DKHouten
Database met kleinschalige organisaties van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Houten

Ook bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak is dit contractueel geregeld met populaire bedrijven voor magnetronmaaltijden in Houten. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kids kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Houten zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Het avondeten wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Varkenshaasstukjes in bearnaisesaus & Zalmfilet in zoete mosterdsaus.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 110 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 600 – 850 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Houten.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Houten?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,55. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €6,25. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice Houten. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Houten?
Door middel van www.houten.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Tull en ‘t Waal
 • Schalkwijk
 • t Goy