Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Rhenen

Wil je alles weten over verse kant en klaar maaltijden bestellen in Rhenen? Middels onze site bekijk je relevante info. We leggen je uit wat een maaltijdservice is, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij gaan we dieper in op de diverse soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioUtrecht
GemeenteRhenen
PlaatsRhenen
Postcode3911
Website gemeentewww.rhenen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-rhenen

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Rhenen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Sucadelapje, stoofpeertjes, kruimige aardappelen of Speklapje, snijbonen spek, gekookte aardappelen. In de volgende paragraaf tref je heel uiteenlopende groepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Senioren: 75-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De etenswaren zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen te beschermen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en vetarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Werk, de sportschool en vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Rhenen: wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Rhenen dan heb je eigenlijk drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met assortiment, financiën, smaak en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Rhenen? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaliter 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal wanneer u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-rhenen

Aanbod maaltijdservices vergelijken

Hierna check je een overzicht met erkende bedrijven voor warme maaltijden in Rhenen. Per leverancier check je specificaties zoals het actuele aanbod en budget. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel bieden we een opsomming van plaatselijke bezorgservices. Denk dan aan stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen, supermarkten. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Ermelo, Nijkerk en Zeewolde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgHerenstraat 283911 JERhenen
BuurtzorgStationsweg 3573925 CBScherpenzeel
Gijs van de HoefVeenslag 103905 SKVeenendaal
Keurslagerij HarzevoortVeenslag 53905 SHVeenendaal
Vitras – Santé PartnersVijverlaan 43925 EMScherpenzeel
Charim – De TollekampDokter Wallerstraat 23911 NDRhenen
Zorggroep Ena – Huis in de WeiVijverlaan 23925 ENScherpenzeel
Uw Maaltijd onze ZorgBeukenlaan 663925 JLScherpenzeel
Slagerij van RoekelFrederik van de Paltshof 183911 LBRhenen
Pierre’s FoodserviceFrederik van de Paltshof 233911 LARhenen
Schema met plaatselijke organisaties van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Rhenen

Ook bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok vind je een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls is dit contractueel geregeld met bekende keukens voor magnetronmaaltijden in Rhenen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Rhenen in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking staat vaak meer info over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 aspecten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijv. Gebonden champignonsoep & Koolvis, broccoli, kruidenpuree.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Rhenen.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Rhenen?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,90. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €5,75. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook is er de maaltijdservice Rhenen. Het gaat hier om grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Rhenen?
Via www.rhenen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Elst