Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Wijk bij Duurstede

Wil je verse kant en klaar maaltijden bestellen in Wijk bij Duurstede? Op kantenklaarmaaltijden.com bekijk je alles wat je moet weten. We leggen je uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor wie het geschikt is. Daarbij behandelen we ook de verschillende type maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Tevens kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
PlaatsWijk bij Duurstede
Postcode3962
Website gemeentewww.wijkbijduurstede.nl
kant-en-klaar-maaltijden-wijk-bij-duurstede

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Wijk bij Duurstede?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een gezonde kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Zoals maaltijden als: Lasagna bolognese of Rundvlees, rode kool, aardappelpuree. In onderstaande tekst benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen, en vetarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Starters: Werk, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Wijk bij Duurstede: welke soorten zijn er?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Wijk bij Duurstede dan bestaan er 3 varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, herkomst producten en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Wijk bij Duurstede? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Doorgaans per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeker praktisch op het moment dat u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-wijk-bij-duurstede

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema tref je een weergave van erkende aanbieders van warme maaltijden in Wijk bij Duurstede. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig informatie als aanbod en de kosten. Tik op de knop van een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor thuismaaltijden

In de tabel hierna verstrekken we een lijst met plaatselijke instellingen. Bijvoorbeeld stichtingen, supermarkten, cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook leveranciers in Veenendaal, Rhenen en Woudenberg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKarel de Grotestraat 1b3962 CJWijk bij Duurstede
Stichting Tafeltje DekjeProvincialeweg 713981 AMBunnik
Keurslager van MiddelaarSluishoofd 83961 KWWijk bij Duurstede
VitrasVan Egmondplein 24e3961 CZWijk bij Duurstede
QuaRijn – BunninchemBurgemeester van der Weijerstraat 263981 EJBunnik
ZonneburgEmmalaan 23972 EZDriebergen-Rijsenburg
Slager Lotgeringvan Hardenbroeklaan 173981 ENBunnik
Vitras – Santé PartnersBeughof 223984 LPOdijk
Gouden diners ISZ De BrugHoofdstraat 1133971 KGDriebergen-Rijsenburg
Brasserie ISZ De Brug SparrenheideSparrenheide 13971 DADriebergen-Rijsenburg
Schema met lokale leveranciers van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Wijk bij Duurstede

Juist bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In onderstaand blok behandelen we diverse opties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak maken zij hiervoor afspraken met populaire leveranciers van magnetronmaaltijden in Wijk bij Duurstede. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd eten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Wijk bij Duurstede zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Het avondeten bestaat uit 3 componenten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Onder andere Aardappelpartjes rozemarijn & Boerengehaktschotel met aardappelpuree.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Wijk bij Duurstede.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Wijk bij Duurstede?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,80. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €5,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice Wijk bij Duurstede. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Wijk bij Duurstede?
Via de uitleg op www.wijkbijduurstede.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er mogelijkheden via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Langbroek
 • Cothen