Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Culemborg

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor kant en klaar maaltijden bestellen in Culemborg? Middels onze site bekijk je relevante info. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice precies is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder gaan we verder in op de beschikbare soorten maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteCulemborg
PlaatsCulemborg
Postcode4101
Website gemeentewww.culemborg.nl
kant-en-klaar-maaltijden-culemborg

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Culemborg?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Gebakken witvis of Kipfilet in saus. Hierna vind je heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en koolhydraatarm, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Studeren, hobby’s en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Culemborg: welke soorten zijn er?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Culemborg dan heb je 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, kosten, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Culemborg? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal wanneer u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-culemborg

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bieden we een opsomming van erkende keukens voor warme maaltijden in Culemborg. Per bedrijf check je details als assortiment en vanafprijs. Druk op de button van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met regionale maaltijdvoorzieningen. Onder andere slagerijen, zorginstellingen, stichtingen, supermarkten, cateraars. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Tiel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
Tabel met regionale instanties van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Culemborg

Juist bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Dikwijls is dit contractueel geregeld met populaire aanbieders van magnetronmaaltijden in Culemborg. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Culemborg de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Twentse Humkes maaltijdsoep & Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 5 tot 10 minuten op 500 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Culemborg.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Culemborg?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €5,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,70) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice Culemborg. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ook bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Culemborg?
Aan de hand van www.culemborg.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.