Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Amsterdam

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Amsterdam? Middels onze site tref je meer informatie. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Verder bespreken we de diverse soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdservices vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
PlaatsAmsterdam
Postcode1011
Website gemeentewww.amsterdam.nl
kant-en-klaar-maaltijden-amsterdam

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Amsterdam?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen en Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten. Hieronder beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Bejaarden: Senioren die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: School, werken, muziek en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Amsterdam: waar kan ik uit kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Amsterdam dan zijn er in feite drie opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, financiën, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Amsterdam? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-amsterdam

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bieden we een weergave van populaire keukens voor warme maaltijden in Amsterdam. Per instantie doorzoek je eenvoudig uitleg over het actuele aanbod en vanafprijs. Selecteer een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel tref je een overzicht met gemeentelijke leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Achtkarspelen, Appingedam en Delfzijl.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Amsta FlessemanNieuwmarkt 771011 MAAmsterdam
Keurslager ZeeburgVeemkade 12601019 CZAmsterdam
Zorgnet ThuisBestPaasheuvelweg 151105 BEAmsterdam
Zorggroep – De Open HofFahrenheitstraat 1151097 PPAmsterdam
Doras MaaltijdserviceHagedoornplein 1C1031 BVAmsterdam
Slagerij PouwHaarlemmerdijk 951013 HZAmsterdam
Slagerij van PoortenVan Limburg Stirumstraat 1131051 BAAmsterdam
MarleenKooktGerard Schaepstraat 61052 GLAmsterdam
SPAR MaaltijdserviceWarmoesstraat 98H1012 JHAmsterdam
SPAR MaaltijdserviceNieuwe Doelenstraat 551012 CPAmsterdam
Opsomming met regionale instellingen van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Amsterdam

Met name ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook veel zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met erkende aanbieders van magnetronmaaltijden in Amsterdam. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kinderen kunnen een verse en gezonde maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Amsterdam normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de beschrijving staat vaak meer info over de ingrediënten en voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Het avondeten kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Kip tikka masala, witte rijst, doperwten & Penne pesto, kip, groene groenten.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 4 tot 8 minuten op 600 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Amsterdam.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Amsterdam?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €6,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en toetje (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice Amsterdam. Dit zijn vaak grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Amsterdam?
Via de uitleg op www.amsterdam.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.