Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Appingedam

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Appingedam? Via onze site bekijk je aanvullende details. We vertellen je wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens gaan we dieper in op de beschikbare maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Het eten is erg smaakvol er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGroningen
GemeenteAppingedam
PlaatsAppingedam
Postcode9901
Website gemeentewww.appingedam.nl
kant-en-klaar-maaltijden-appingedam

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Appingedam?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een lekkere kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals eten als: Tortellini met gehakt en kaas en Zalm in roomsaus. Hierna benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Bejaarden: Senioren bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, hobby’s en afspraken met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Appingedam: welke soorten zijn er?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Appingedam dan zijn er in feite drie keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, budget, smaak en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Appingedam? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Dikwijls wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Erg handig op het moment dat u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-appingedam

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een database met grote leveranciers van warme maaltijden in Appingedam. Per bedrijf vind je praktische info zoals het actuele aanbod en de tarieven. Klik op de button van een bezorgservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van opwarmmaaltijden

In het schema hierna check je een verzameling lokale bezorgservices. Denk dan aan zorginstellingen, cateraars, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Oldambt, Westerwolde en Westerkwartier.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Overzicht met gemeentelijke leveranciers van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Appingedam

Ook bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen werken ze samen met erkende keukens voor magnetronmaaltijden in Appingedam. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kinderen kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Appingedam normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree of Spaghetti met broccoli.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Appingedam.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Appingedam?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €6,55. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,75) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice Appingedam. Het betreft speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tenslotte onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Appingedam?
Via de uitleg op www.appingedam.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.