Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Egmond aan Zee

Wil je gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Egmond aan Zee? Via deze website check je relevante info. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens gaan we verder in op de diverse gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan aanbieders vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
PlaatsEgmond aan Zee
Postcode1931
Website gemeentewww.bergen-nh.nl
kant-en-klaar-maaltijden-egmond-aan-zee

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Egmond aan Zee?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip satésaus, Atjar ananas, Nasi goreng en Visburger met groenten. In de volgende paragraaf benoemen we allerlei soorten groepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: 75-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen, en natriumarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Werk, muziek en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Egmond aan Zee: wat zijn de mogelijkheden?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Egmond aan Zee dan zijn er in feite 3 opties om uit te kiezen: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, onkosten, herkomst producten en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Egmond aan Zee? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. In de regel 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Erg handig indien u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-egmond-aan-zee

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel verstrekken we een database met professionele aanbieders van warme maaltijden in Egmond aan Zee. Per instantie check je uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Selecteer een leverancier om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel tref je een lijst met regionale maaltijdservices. Bijvoorbeeld slagerijen, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Bergen aan Zee, Schoorl en Limmen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – AgnesRooseveltstraat 11931 VNEgmond aan Zee
Keurslagerij DekkerWijkerbaan 4a1945 SEBeverwijk
ViVa! – StrammerzoomMozartlaan 1B1921 XCAkersloot
BuffettenpaleisMolenlei 131921 CXAkersloot
Beverwijk – ViVa! ElsantaPresident Kennedyplein 2251945 SGBeverwijk
Handgraaf MaaltijdenLeliestraat 21943 LKBeverwijk
ViVa! – Huis ter WijckPlesmanweg 11945 WKBeverwijk
SPAR PolisteVerl. Voorstraat 561949 CNWijk Aan Zee
Viva! – LommerlustPeperstraat 171941 GABeverwijk
Keurslagerij BurgerNieuwe Egmonderstraatweg 1-7A1934 PAEgmond aan den Hoef
Overzicht met lokaal georiënteerde bezorgservices van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Egmond aan Zee

Ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Vaak hebben ze een overeenkomst met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in Egmond aan Zee. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kids kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Egmond aan Zee zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd kent 3 aspecten. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Scholfilet met kerrieroom uit de oven & Kippenvlees in kerriesaus.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer een half uur op 110 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 600 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Egmond aan Zee.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Egmond aan Zee?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,65) en dessert (vanaf €1,25).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice Egmond aan Zee. Het betreft speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Bergen Noord-Holland?
Via de info op www.bergen-nh.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.