Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Berkelland

Wil je lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Berkelland? Aan de hand van deze site lees je alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Evenzeer gaan we dieper in op de aanwezige gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsBerkelland
Postcode7271
Website gemeentewww.gemeenteberkelland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-berkelland

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Berkelland?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals gerechten als: Vegetarische balletjes in satésaus, nasi goreng en/of Verse worst in jus. In onderstaand blok benoemen we voorbeelden van doelgroepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze etenswaren zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen te beschermen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, sport en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Berkelland: wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Berkelland dan zijn er 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, kosten, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Berkelland? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. De oplossing wanneer u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-berkelland

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een database met bekende organisaties voor warme maaltijden in Berkelland. Per bedrijf check je uitleg over assortiment en de tarieven. Tik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige aanbieders van senioren maaltijden

Hieronder bieden we een opsomming van lokale bedrijven. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen, cateraars, supermarkten. Op deze website vind je ook organisaties in Montferland, Oude IJsselstreek en Aalten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
Restaurant De LoohofKoning Lodewijklaan 27314 GDApeldoorn
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
Keurslagerij KuenenDorpsstraat 667261 AXRuurlo
SPAR ZweersKoning Lodewijklaan 1687314 GLApeldoorn
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
TSN ThuiszorgMercuriuslaan 35A7314 KRApeldoorn
Keurslager LautenschutzKoninginnelaan 447315 BTApeldoorn
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
Schema met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Berkelland

Juist bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentra (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met professionele aanbieders van magnetronmaaltijden in Berkelland. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd opeten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Berkelland normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. O.a. Babi pangang en Vier-groentenstamppot.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 125 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Berkelland.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Berkelland?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ook is er de maaltijdservice Berkelland. Dit zijn vaak grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Berkelland?
Aan de hand van www.gemeenteberkelland.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Gelselaar
 • Haarlo
 • Borculo
 • Ruurlo
 • Rietmolen
 • Neede
 • Rekken
 • Beltrum
 • Eibergen